Dulciuri

Reteta de rulada cu ciocolata

Publicat: 28 mart. 2012

Ingrediente:

Pentru blat:

4 linguri faina
4 oua
4 linguri zahar
esenta de rom
un praf de sare

Pentru ganache de ciocolata:

200 ml frisca lichida
200 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri, iar primele se bat cu putina sare. Galbenusurile se bat cu 4 linguri de zahar, pana in momentul in care rezulta o spuma. Se incorporeaza cele doua, se amesteca si se presara faina, in ploaie. Turma esenta de rom, amestecam bine si punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru 20 de minute. Cand a prins o culoare rumeni scoatem din cuptor si rulam cu tot cu hartie.

Ganache de ciocolata:

Mai intai rupem ciocolata in bucati, dupa care punem frisca intr-un vas pe baie de aburi si adaugam ciocolata. Mestecam continuu pana se topeste ciocolata, dar nu trebuie sa fiarba). Dam deoparte si lasam la racit, apoi bagam crema pentru 30 de minute la frigider. Mixam apoi crema pana isi dubleaza volumul.

Desfacem rulada si o umplem cu crema de ciocolata, apoi strangem din nou rulada. Se poate orna cu frisca, ciocolata rasa etc.



loading...

Adauga un comentariu