Culinar

Reţetă de semifreddo cu fistic şi zmeură

Publicat: 14 mai 2020
https://www.bzi.ro/wp-admin/post-new.php#cross-add

Semifreddo cu fistic şi zmeură: Un desert italian, fin, cremos şi răcoritor, pe care trebuie neapărat să-l încerci. Ai nevoie doar de câteva ingrediente şi e gata imediat.

Ingrediente:

1 ou
3 gălbenuşuri
150 g zahăr
400 ml smântână pentru frişcă
150 g fistic crud
200 g zmeură

Pentru ornat:

fistic crud
zmeură

Mod de preparare:

Mixezi smântâna foarte rece până obţii frişcă. Într-un vas aşezat pe baie de aburi, mixezi oul, gălbenuşurile şi zahărul până îşi triplează volumul. Combini cele două amestecuri cu o spatulă.

Toci fisticul, speli şi scurgi zmeura, apoi le adaugi în compoziţie. Tapetezi cu folie alimentară o tavă de chec şi torni în ea compoziţia. O dai la congelator câteva ore. Când o serveşti, o scoţi din folie, o tai felii şi decorezi cu zmeură şi fistic mărunţit.




Adauga un comentariu