Patronul de la Diamond Ballroom, un cunoscut restaurant din Iași, trebuie să „doneze” profitul de la o nuntă, după ce a fost verificat de autorități – FOTO
Semifreddo cu fistic şi zmeură: Un desert italian, fin, cremos şi răcoritor, pe care trebuie neapărat să-l încerci. Ai nevoie doar de câteva ingrediente şi e gata imediat.
1 ou
3 gălbenuşuri
150 g zahăr
400 ml smântână pentru frişcă
150 g fistic crud
200 g zmeură
fistic crud
zmeură
Mixezi smântâna foarte rece până obţii frişcă. Într-un vas aşezat pe baie de aburi, mixezi oul, gălbenuşurile şi zahărul până îşi triplează volumul. Combini cele două amestecuri cu o spatulă.
Toci fisticul, speli şi scurgi zmeura, apoi le adaugi în compoziţie. Tapetezi cu folie alimentară o tavă de chec şi torni în ea compoziţia. O dai la congelator câteva ore. Când o serveşti, o scoţi din folie, o tai felii şi decorezi cu zmeură şi fistic mărunţit.