Culinar

Rețetă de tartă cu vișine, un desert delicios cu blat pufos

Publicat: 07 sept. 2022
cateva bucati de tarta cu visine pe un tocator din lemn
Rețeta de tartă cu vișine este un desert absolut delicios

Rețeta de tartă cu vișine este desertul copilăriei. În zilele de sâmbăta de obicei se pregătea în casă aceasta delicioasă prăjitură. Cu un blat pufos și cu o aromă intensă de vanilie, preparatul se termina imediat din farfurie. Gustul dulce-acrișor al tartei cucerește orice persoană.

Prăjitura este foarte simplă de preparat și chiar și cei mai nepricepuți în a gătitului se pot descurca. Mai mult de atât, aceasta se gătește într-un timp scurt și poate fi servită alături de înghețată sau un topping de fructe sau ciocolată. 

Ingredientele necesare pentru rețeta de tartă cu vișine

Tarta cu vișine este desertul copilăriei, având un gust dulce-acrișor. Aceasta are un blat pufos de pandișpan ce va cuceri întreaga familie. Rețeta este foarte simplă și chiar și cei mai nepricepuți o pot prepara. La multe prăjituri poate ați observat că fructele se lasă la fund și nu sunt uniform distribuite. Dacă veți urma întocmai pașii rețetei, nu veți mai avea această problemă, iar vișinele vor fi atât deasupra, cât și spre josul desertului.

 Ingredientele necesare pentru tarta cu vișine sunt 10 grame de praf de copt, 5 ouă, 150 grame de iaurt, 20 grame zahăr vanilat, 800 grame de vișine, 300 grame de făină, un praf de sare, 50 mililitri ulei de floarea soarelui și 150 grame de zahăr. Este indicat ca prăjitura să fie gătită într-o tavă de 33 x 23 centimetri. 

Cum se prepară tarta cu vișine?

Mai întâi de toate va trebui să preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Fructele vor trebui spălate, iar sâmburii vor trebui îndepărtați. Acestea vor trebui lăsate la scurs într-o sită. Între timp, gălbenușurile vor fi separate de albușuri, apoi vor fi mixate cu uleiul. Într-un alt vas, albușurile vor fi amestecate cu zahărul simplu și cel vanilat până se va obține o spumă albicioasă și lucioasă. Peste compoziția obținută se vor turna gălbenușurile în timp ce amestecați continuu. Se va adăuga și iaurtul și se va mixa în continuare. Făina va trebui pusă treptat pentru a nu se forma cocoloașe. Aceasta se va încorpora cu ajutorul unei spatule. Pentru a nu pierde aerul format în compoziție, mișcările vor trebui să fie largi. La final, se pune sarea și praful de copt. 

Tava va trebui unsă cu ulei, apoi se va turna jumătate din compoziția prăjiturii și se nivelează. Deasupra se vor pune din loc în loc jumătate din cantitatea vișinelor. Ulterior, se va turna și restul compoziției de aluat și se pun și restul fructelor uniform. Tarta va fi lăsată pentru 30 minute la cuptorul preîncălzit. După scurgerea timpului se va face testul scobitorii. Se va înfinge în desert pe lângă fructe, iar dacă atunci când o scoateți prezintă urme de aluat sau firimituri, atunci va mai trebui să o lăsați la cuptor. După 5-10 minute va trebui să o verificați din nou. În cazul în care observați că se rumenește prea mult la suprafață, temperatura va fi scăzută la 175 de grade. La final, va fi pudrată cu zahăr și se va tăia în pătrățele. 

Rețeta de tartă cu vișine este un desert absolut delicios. Aceasta are un blat pufos datorită iaurtului. Prăjitura se termină cât ați clipi din farfurie, fiind îndrăgită de toată familia. 
Adauga un comentariu