Culinar

Rețetă de tort cu cremă de budincă de vanilie şi cireşe

Publicat: 28 iul. 2020

Iată o reţetă de tort cu cremă de budincă de vanilie şi cireşe, la care te vei gândi până la anu’ când or să apară iar cireşele.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 3 ouă
  • 200 g unt
  • un praf de sare
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 250 g făină
  • 20 g cacao
  • unt cât o nucă şi o lingură de făină pentru tavă

Pentru cremă:

  • 300 ml lapte
  • 100 g zahăr tos
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 150 g unt

Pentru decor:

  • 300 g cireşe
  • 1 pliculeţ gelatină roşie de decor

Mod de preparare:

Pentru aluat se amestecă albuşurile cu un praf de sare până se obţine o spumă tare. Se amestecă şi untul cu zahărul şi zahărul vanilat până se obţine o cremă în care se pun gălbenuşurile. La final se adaugă uşor albuşurile bătute spumă şi făina.

Se împarte aluatul în două, iar într-o parte se adaugă cacaua. Se unge cu unt şi se presară cu făină o tavă cu diametrul de 26 cm. Se pune în tavă o treime din aluatul alb, apoi cel cu cacaua şi apoi din nou cel alb. Se dă la copt pentru circa 40 de minute.

Se prepară budincă din lapte, zahăr şi praf de budincă, conform indicaţiilor de pe ambalaj. După ce fierbe, se răceşte amestecând-o continuu. După ce s-a răcit, se adaugă untul şi apoi se toarnă budinca în tavă, peste aluaturi. Se dă la rece să se închege. Se decorează cu cireşe şi se toarnă gelatina preparat aşa cum scrie pe pliculeţ. Se dă din nou la rece.

 





Adauga un comentariu