Culinar

Rețetă de tort de fructe cu cacao. Răsfăț culinar de weekend

Publicat: 25 feb. 2021

Se apropie primăvara. Întâmpin-o cu un tort de fructe și cacao! Blatul îl poți chiar tu acasă sau îl poți cumpăra. Ideea este că trebuie să fie suficient de pufos, pentru a-l putea felia pe orizontală. Ai nevoie de 3 foi de blat. Testează această rețetă de tort de fructe cu cacao cu prima ocazie sau, de ce nu, chiar în weekend.

Dacă vrei să-l prepari pentru ziua copiilor, înlocuiește lichiorul de fructe cu compot. Poți pune și alte ingrediente, în afra de mandarine și kiwi. Spre exemplu, fructe de pădure, banană, piersică din compot etc.

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 50 ml ulei
  • 30 g cacao
  • 300 g frișcă
  • 4 ouă
  • 2 kiwi
  • 2 mandarine
  • lichior de fructe
  • dulceață de cireșe

Mod de preparare:

Mai întâi freci gălbenuşurile cu zahăr. Bate spumă albuşurile spumă. Încorporează-le apoi în gălbenuşuri. Omogenizează folosind o spatulă şi presară cacaua, praful de copt şi făina. După ce omogenizezi, pune compoziţia într-o tavă unsă cu puţin unt. Bagă tava în cuptorul încins la 45 de minute.
Scoate tava, lasă blatul la răcit, apoi taie-l în 3, pe orizontală. Stropeşte fiecare felie de blat cu puţin lichior de fructe.

Pune prima foaie de blat pe un platou. Întinde pe ea frişcă şi presară bucăţele de fructe. Acoperă cu a doua foaie de blat, iarăşi frişcă şi fructe, apoi ultima foaie de blat. Peste ea adaugă dulceaţă de cireşe. Înainte de servire, da tortul la rece.





Adauga un comentariu