Internationale

Reteta din Franta – Aligot

Publicat: 21 mart. 2013

 Ingrediente:

1 kg cartofi
100 gr unt
400 gr branza tomme (o puteti inlocui cu branza cheddar/mozzarella/cantal)
15 cl smantana
1-2 catei de usturoi
piper
sare

Mod de preparare:

Se curata si se zdrobeste usturoiul. Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa. Se taie in felii subtiri branza. Cand cartofii sunt gata se prepara ca pentru piure. Se adauga untul, apoi smantana. Se amesteca bine apoi se adauga usturoiul, sarea si piperul. Se pune amestecul pe aragaz la foc mic si se adauga treptat branza feliata, amestecand din cand in cand in aceeasi directie si uneori de jos in sus. Aligot este gata cand capata o consistenta oarecum fluida, asemanatoare branzei fondue.

sursa: foodstory



loading...

Adauga un comentariu