News Flash:

Reteta ideala împotriva maladiei Alzheimer

19 Iulie 2010
2354 Vizualizari | 0 Comentarii
Ceaiul, cafeaua, nucile, exercitiile fizice si petrecerea timpului în aer liber alcatuiesc "reteta" ideala împotriva maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Institute for Basic Research in Developmental Disabilities din New York, relateaza dailymail.co.uk. Maladia Alzheimer si alte forme de dementa afecteaza în prezent peste 800.000 britanici, însa specialistii considera ca numarul acestora se va dubla în decursul unei singure generatii, din cauza procesului de îmbatranire accelerata a populatiei. O ceasca zilnica de ceai sau de cafea ar putea însa sa-i protejeze pe oameni de efectele devastatoare ale acestei maladii. Ambele bauturi reduc cu 40% pierderile de memorie, potrivit acestui studiu, prezentat la sfarsitul saptamanii trecute în cadrul International Conference on Alzheimer's Disease, care a fost organizata în Hawaii. La randul lor, cercetatorii de la University of California au afirmat ca persoanele în varsta de peste 65 ani care beau ceai cu regularitate prezinta cu 37% mai putine semne de dementa comparativ cu persoanele care nu obisnuiesc sa consume aceasta bautura. Persoanele care beau cafea de cel putin cinci ori pe saptamana beneficiaza de o reducere cu 20% a pierderilor de memorie comparativ cu persoanele care nu beau deloc cafea. Un alt studiu a relevat faptul ca si nucile au efecte benefice împotriva acestei boli. Soarecii care au beneficiat de o dieta bogata în nuci au relevat o îmbunatatire considerabila a capacitatii de învatare dar si a memoriei. Cercetatorii americani sustin ca nu doar alimentele si bauturile consumate, ci si stilul de viata reprezinta un factor important care conduce la scaderea riscului de declansare a maladiei Alzheimer. Persoanele în varsta care practica "cu moderatie" exercitii fizice, precum golf si jogging, beneficiaza de un risc cu 40% mai mic de a suferi de Alzheimer, au declarat cercetatorii de la University School of Medicine din Boston (statul Massachusetts, n.r.). Si petrecerea timpului în aer liber reduce riscul de aparitie a acestei maladii. Persoanele care nu au în organism un nivel suficient de vitamina D - sintetizata prin expunerea pielii la razele solare - sunt mult mai predispuse la a suferi de Alzheimer. Cercetatorii de la Exeter University din Marea Britanie au realizat un studiu pe un esantion de 3.300 persoane în varsta de cel putin 65 ani si au descoperit ca pacientii care sufereau de un deficit de vitamina D prezentau un risc de cinci ori mai mare de a suferi de maladia Alzheimer. Desi vitamina D se afla în cateva produse alimentare - în special în uleiul de peste si oua - cea mai mare parte din doza recomandata de vitamina D este sintetizata pe cale naturala de organismul uman, în urma expunerii la soare. Alzheimer este o maladie cognitiva degenerativa care ataca progresiv creierul, cauzand pierderi de memorie, stare de confuzie si schimbari bruste de dispozitie. Pacientii aflati în stadiul final al bolii îsi pierd capacitatea de vorbi, de a înghiti si de a se deplasa.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 22 queries | Mysql time :0.018967 (s)

loading...