Stiri medicale

Reteta inedita de maioneza: FARA OU

Publicat: 15 sept. 2014
Se poate prepara si maioneza fara oua. Reteta de maioneza fara ou este creatie a unui bucatar portughez care foloseste lapte, ulei, zeama de lamaie, usturoi si sare, potrivit foodstory.ro. Pentru rezultate perfecte foloseste un blender vertical (cu pahar sau de imersiune) si adauga uleiul, treptat, in fir subtire, pana cand consistenta este perfecta. Asadar, ai nevoie de:
80ml lapte foarte rece
¾ lingurita suc de lamaie
1 catel de usturoi curatat
lingurita piper alb macinat
180ml ulei vegetal
sare
Amesteca laptele cu sucul de lamaie, usturoiul si piperul in paharul de la blender sau intr-un pahar inalt in care sa poti introduce capatul blenderului. Mixeaza la viteza maxima timp de 30 secunde. Fara sa opresti blenderul incepe sa torni incet uleiul. Incepe cu cateva picaturi, apoi treptat toarna in fir subtire miscand blenderul in sus si in jos, pana cand amestecul incepe sa se ingroase si seamana cu o maioneza. S-ar putea sa nu ai nevoie de toata cantitatea de ulei, in functie de cat de groasa vrei sa fie emulsia. Condimenteaza cu sare si pastreaza maioneza in frigider pana la o saptamana.


loading...

Adauga un comentariu