Paste

Reteta Masterchef: paste cu creveti si dovlecei

Publicat: 07 iun. 2012

Cunoscut ca unul dintre cei mai carismatici bucatari de renume din Romania, Florin Dumitrescu a devenit, odata cu emisiunea Mastercef, si unul dintre cei mai respectati de majoritatea dintre noi, pentru retetele sale cu adevarat gustoase.

Ingrediente:

50 ml smantana pentru gatit
150 gr creveti
coniac
1 ou
30 gr unt
100 gr faina
100 gr dovlecei

Metoda de preparare:

Tocati dovleceii in cubulete mici. Puneti la topit, in tigaie, o lingurita de unt. Tocati crevetii si puneti-i in tigaie alaturi de dovlecei.

Preparati aluatul din faina si ou. Se framanta pana devine omogen, se intinde coca si se taie subtire.

Se toaca dovlecelul in cubulete mici. Se pune tigaia la foc mic, se adauga in tigaie o lingura de unt. Se toaca crevetii si impreuna cu dovlecelul se pun in tigaia cu unt.

Cand crevetii incep sa se gateasca se sting cu coniac si se flambeaza. Cand focul s-a stins se pune smantana si sare si se lasa la redus pana se leaga sosul.

Pastele taiate se fierb timp de maximum 2 minute, apoi se pun in tigaia cu creveti si se soteaza.

sursa: lyla



loading...

Adauga un comentariu