News Flash:

Reteta o am de la o colega de serviciu, care a facut-o deja de mai multe ori. M-am gandit sa o testez si eu. Rezultatul: te lingi pe degete - Prajitura betivana

20 Octombrie 2017
377 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Blat:
6 oua
150 g zahar pudra
6 linguri vin rosu
5 linguri cacao
70 g faina
un praf de copt

Crema:
6 galbenusuri
1 plic zahar vaniliat
1 lingurita esenta de rom
2 linguri faina
300 ml lapte
250 g unt
200 g zahar pudra

Citeste si Se face in mai putin de o ora, fara coacere. Cel mai simplu tort

Bezea:
6 albusuri
300 g zahar pudra

Sirop:
50 ml apa sau vin rosu
1 lingura esenta de rom
50 g zahar

Decor:
cacao sau ciocolata rasa

Mod de preparare:

Blat:
Separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un bol, mixeaza spuma galbenusurile cu zaharul.
Adaugam vinul si amesteca usor.
Intr-un alt vas, amesteca ingredientele uscate: faina, cacao si praful de copt.
Separat, mixeaza albusurile spuma tare, apoi incorporeaza-le putin cate putin la amestecul de galbenusuri.
Incorporeaza ingredientele uscate si omogenizeaza totul cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Toarna compozitia obtinuta intr-o tava cu dimensiunile de 30×25 cm tapetata cu hartie de copt.
Pune tava la cuptorul preincalzit. Blatul este gata pana cand trece testul cu scobitoarea.


Intre timp se prepara crema.
Intr-un bol, mixeaza galbenusurile impreuna cu esenta de vanilie, faina, laptele, zaharul vanilat si jumatate din cantitatea de zahar pudra.
Pune compozitia intr-o cratita si da la foc mic.
Amesteca din cand in cand pana incepe sa se ingroase si devine ca o budinca, apoi indeparteaza de pe foc.
Lasa deoparte sa se raceasca.

Intre timp, bate untul cu restul de zahar pudra pana cand devine ca o crema.
Dupa ce amestecul cu galbenusuri s-a racit, incorporeaza-l la unt, putin cate putin, mixand bine.

In continuare ne ocupam de bezea.
Bate spuma albusurile, apoi adauga treptat zaharul si continua sa mixezi pana cand vei obtine o spuma tare, ferma.

Pentru a face siropul, amesteca bine toate ingredientele pana cand se topeste zaharul.

Asamblare:
Insiropeaza blatul cu sirop.
Peste blat intinde uniform crema, apoi deasupra bezeaua.
Prajitura se decoreaza cu ciocolata rasa sau cu pudra de cacao.
Inainte de a o portiona se da la rece pentru cel putin doua ore sau peste noapte.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1472 (s) | 22 queries | Mysql time :0.016499 (s)