Culinar

Rețetă pască fără aluat: Desertul care face senzație la masa de Paște

Publicat: 21 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă pască fără aluat Desertul care face senzație la masa de Paște
Rețeta de pască fără aluat este desertul preferat al tuturor românilor în ziua de Paște

Rețeta de pască fără aluat este desertul preferat al tuturor românilor în ziua de Paște, fastuoasă, delicioasă și se face extrem de ușor și repede.

Această rețetă de pască este o gustare cu care orice gospodină ar putea să-l impresioneze oaspeții.

Rețetă pască fără aluat: Ingredientele unui desert tradițional

Pentru această rețetă de pască fără aluat, avem nevoie de câteva ingrediente atent selecționate, precum 700 grame de brânză de vaci – măsurată după ce ați scurs-o foarte bine -, 400 grame de smântână normală, 7 ouă, o cană cu zahăr, 125 grame de unt topit, 4 linguri cu vârf de făină, 4 linguri cu vârf de griș, 4 linguri cu zahăr vanilat, 200 grame de stafide înmuiate într-o lingură cu esență de rom, un vârf de cuțit de sare și nu în ultimul rând, 2 lingurițe de coajă de lămâie.

pasca presarata cu pudra de zahar
Puteți să serviți această pască cu un pahar de lapte cald

Pentru prepararea acestui desert, este important ca prima dată să separați gălbenușurile de albușuri, urmând să puneți brânza de vaci într-un bol. Se adaugă zahărul vanilat, gălbenușurile, smântâna, făina, grișul, untul și coaja de lămâie.

Următorul pas este amestecarea cu telul până la omogenizare, apoi adăugați stafidele. Pentru persoanele cărola nu le plac stafidele, ele pot omite acest pas.

Albușurile se mixează cu un praf de sare și apoi se include în compoziția de brânză, amestecând cu telul.

Compoziția se toarnă într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt, iar apoi se la cuptorul deja încălzit anterior. Această rețetă de pască fără aluat se coace timp de aproximativ o oră. Când pasca este coaptă, se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

Puteți să serviți această pască fără aluat cu un pahar de lapte cald.

pasca pe o farfurie
Această rețetă este o gustare cu care orice gospodină ar putea să-l impresioneze oaspeții

Alimente tradiționale pentru masa de Paște

Cu câteva zile înainte de sărbătoarea Învierii Domnului, toți românii sunt în febra cumpărăturilor și a pregătirilor pentru masa tradițională de Paște. Este cunoscut faptul că în orice loc ai fi în timpul sărbătorilor pascale, de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle vopsite, cozonacul și preparatele din carnea de miel.

De Crăciun toată lumea așteaptă împodobitul bradului. Ei bine, de Paște, toată lumea așteaptă vopsitul ouălelor, fiind cea mai frumoasă parte a sărbătorilor. Românii aleg să vopsească ouăle fie natural, prin infuzie de ceapă roșie, fie cu vopsea la pliculeț. Se știe că tradiția spune ca ouăle să fie roșii, însă unele persoane aleg să vopsească pe lângă cele roșii și ouă galbene, verzi, albastre. În final, un coș plin cu ouă vopsite dintr-o gamă largă de culori va arăta bine. Unele persoane pricepute aleg să încondeie ouăle.

masa traditionale cu mancare de paste
Rețeta pască fără aluat, desertul de pe mesele românilor

Cozonacul nu lipsește de pe nicio masă, acesta vă face să simțiți că este cu adevărat sărbătoare. Totodată, carnea de miel este un simbol al Paștelui, dat fiind faptul că unii români nu concep masa de Paște fără produse de miel, precum ciorba, drobul și friptura.

Desigur, nu trebuie să lipsească pasca, desertul traditional al sărbătorilor pascale. Puteți să vă bucurați de aceste alimente cu ajutorul unui pahar de vin roșu.

Când toate preparatele vor fi gata, românii se vor bucura cu adevărat de magia sărbătorilor, mergând mai întâi la Biserică, pentru a lua lumină și a se ruga pentru sănătate.

3 felii de pasca pe o farfurie
Pasca simplă și rapidă, soluția unui desert îndrăgit de toată familia la masa tradițională

Secretele unei pâini de casă

Adauga un comentariu