WoW!

Reţetă pentru dieta cu varză. Cum slăbești rapid și fără efort

Publicat: 26 aug. 2021
salata de varza pentru cand tii dieta cu varza
Salata de varză trebuie să înlocuiască una din principalele mese ale zilei

Cu siguranţă, ai auzit de dieta cu varză. Vorbim despre o cruciferă pe care, în mod normal, o folosim la sarmale sau la varză a la Cluj. Din familia ei fac parte conopida şi broccoli. Sunt o sursă excelentă de vitamine, antioxidanţi şi minerale. De ce să o consumi? Pentru că, din fericire, se găseşte la noi în ţară, din abundenţă mai ales toamna. În acest material găseşti şi o rețetă pentru dieta cu varză.

Dacă ai probleme gastrice, suferi de ulcer sau gastrită, dieta aceasta este perfectă pentru tine. Totuşi, înainte de a te apuca de ea, cere sfatul unui medic specialist. Şi nu uita: varza crudă are mai multe minerale şi vitamine decât varza gătită. În schimb, conţine doar 44 de calorii şi un indice glicemic foarte scăzut. Acest lucru este perfect atât pentru cei care vor să slăbească, cât şi pentru persoanele cu indice glicemic mare ori chiar diabet.

Dieta cu varză – Informaţii utile

Indiferent unde te afli, acasă ori la birou, trebuie să înlocuieşti principala masă a zilei cu salată de varză. Consumă, cu această ocazie, un piept de pui la grătar şi 200 grame de varză. Din fericire, nu trebuie să faci asta un anumit număr de zile, ci până când ajungi la greutatea dorită. Ai grijă însă la numărul de calorii zilnice. Acesta trebuie să se încadreze în 1.700 şi 2.000 de calorii.

Când vorbim despre acest regim de scăzut, mai sunt două opţiuni, şi anume dieta cu suc de varză şi dieta cu varză murată. Sucul de varză face bine la stomac, mai ales daua ai fost diagnosticat cu ulcer sau gastrită. Chiar dacă sucul e destul de amar, gândeşte-te că are multe beneficii pentru sănătate. În plus, ajuta la detoxifierea ficatului şi la scăderea colesterolului din sânge. Aşadar, este perfect şi pentru persoanele care au probleme cardiovasculare ori au trecut chiar printr-un infarct.

Mai mult, sucul de varză conţine mulţi antioxidanţi şi are şi vitamine C. Deci te pregăteşte pentru sezonul rece, îţi creşte imunitatea şi contracarează şi efectele antioxidanţilor.
Dieta cu varză murată, pe de altă parte, e bogată în probiotice, iar acestea susţin sănătatea tractului digestiv. Dacă ai probleme și cu constipația, să știi că varza murată este un excelent laxativ natural. La fel, varza murată trebuie să înlocuiască una din principalele mese ale zilei.

Reţetă pentru dieta cu varză

Încearcă acest preparat şi nu vei regreta.

Ingrediente pentru salată:

  • 1 varză nouă
  • 1 morcov
  • mărar
  • sare
  • piper negru

Pentru dressing:

  • 1 lingură oţet
  • ulei
  • 1 linguriță zahăr
  • 0.25 linguriță
  • seminţe de ţelină

Mod de preparare:

Dacă respecţi cu sfinţenie dieta, atunci renunţă la zahărul din dressing. Taie fideluta varza şi frământ-o cu sare până când se înmoaie. Spală morcovul, curăţă-l şi dă-l pe răzătoarea mare. Spală mărarul şi taie-l fin.
Amestecă ingredientele pentru dressing. Pune morcovul şi mărarul peste varză, apoi presară piper negru, proaspăt râşnit. Adaugă şi dressingul şi omogenizează.
Ideal ar fi ca, după ce ai preparat salata, să o laşi deoparte în jur de 5-10 minute. Poftă bună!

Adauga un comentariu