Diete si regimuri

Reteta pentru hipertensiune

Publicat: 25 apr. 2019
7

Hipertensiunea poate fi consecinta mai multor conditii si afectiuni diverse sau poate reprezenta ea insasi o afectiune. Tensiunea sau presiunea arteriala este forta exercitata de sangele pompat de inima asupra peretilor arteriali. Tensiunea arteriala este exprimata sub forma a doua numere urmate de unitatea de masura a presiunii– milimetri coloana de mercur (de exemplu, 120/80 mmHg). Prima valoare reprezinta tensiunea sistolica care este cea mai mare presiune de la nivelul arterelor in sistola (cand inima pompeaza sangele in corp). A doua valoare se numeste tensiune diastolica si reflecta cea mai mica presiune de la nivelul arterelor atunci cand inima este in diastola (se relaxeaza intre doua batai).

Valorile tensiunii arteriale variaza si inregistreaza cresteri si scaderi moderate ca raspuns la diferite situatii. De exemplu, tensiunea arteriala va creste in timpul unui efort fizic sustinut pentru a asigura un flux adecvat de sange arterial (oxigenat) catre toate celule organismului. De asemenea, tensiunea arteriala poate creste in situatii stresante. Tensiunea arteriala este de obicei mai scazuta in timpul somnului si in perioadele de relaxare.

Reteta pentru hipertensiune

Ingrediente: 300 g usturoi zdro­bit, amestecat cu 100 ml al­cool de 90%, se lasa timp de 15 zile la macerat in loc intunecos. Administrare: In prima zi se ia o pica­tura in­tr-un pahar cu apa, a doua zi – 2 picaturi, pana se ajunge la 25 de picaturi, apoi se reduce can­titatea pana la o picatura. Se vor vedea rezultatele, fara sa se ajunga la medicamen­tele recomandate de doctor. A.D.





Adauga un comentariu