Retete de Pasti

Reteta pentru Paste: Miel delicios in stil turcesc

Publicat: 26 apr. 2019
2

Pentru ca tot se apropie Pastele, ti-am pregatit o reteta delicioasa de miel in stil turcesc, care ii va da pe spate pe cei dragi si care te va ajuta sa ii surprinzi la pranz sau cina! Reteta de miel in stil turcesc nu este deloc greu de preparat si ai nevoie doar de rabdare, pentru ca totul sa iasa ca la carte. Iata de ce ai nevoie pentru a pregati miel in stil turcesc!

  •  o coasta de miel – 2kg
  •  10 cartofi noi
  •  1 morcov
  •  100 ml ulei masline
  •  200 gr cas de oaie mai vechi
  •  1 lamaie-zeama
  •  1 lingura oregano uscat
  •  1 lingurita boia dulce
  •  6 catei usturoi
  •  1 legatura usturoi verde
  •  1 legatura patrunjel verde
  •  sare

Mod de preparare:

Se spala costita si se maseaza carnea cu un amestec de ulei masline, suc proaspat de lamaie, usturoi, boia, sare si oregano. Se lasa in acest bait cateva ore. Daca ai timp chiar o zi. Se curata morcovul si se feliaza. Cartofii noi se spala, se feliaza si se sareaza. Se aseaza carnea in tava tapetata cu hartie de copt. Se pun legumele si casul sfarmat deasupra. Se stropeste cu putin ulei de masline si se aduga usturoiul verde maruntit.

Procedura prevede sa fie impachetatare ermetica cu hartie . Eu n-am reusit 100% asa ca am impachetat suplimentar si in folie de aluminiu. Dati tava la cuptor 90 minute dupa care despachetati cu grija si mai lasati 30 minute sa se rumeneasca. Serviti mielul cu mult patrunjel verde presarat deasupra.




Adauga un comentariu