Culinar

Reţetă pentru prânz – Pulpe de pui cu spanac şi ciuperci în sos

Publicat: 08 mai 2020

Transformă o reţetă obişnuită de pulpe de pui într-una spectaculoasă şi delicioasă! Iată cum poţi prepara un sos cremos care conţine ciuperci, spanac şi usturoi.

Ingrediente:

2-3 pulpe de pui
1-2 linguri unt
ulei, pentru prăjit
150 g ciuperci proaspete sau 200 g ciuperci tăiate şi conservate
2 căţei usturoi
120 ml vin alb
500 g smântână grasă
1 linguriţă oregano uscat
100 g parmezan
sare, după gust
piper, după gust
500 g spanac proaspăt

Mod de preparare:

Încingi uleiul într-o tigaie şi prăjeşti pulpele de pui asezonate cu sare şi piper, după gust, pe ambele părţi până se rumenesc, iar carnea devine fragedă. Pentru sos, încingi untul într-o tigaie şi căleşti câteva minute ciupercile tăiate julien şi spălate sau ciupercile scurse bine de lichidul din conservă. Adaugi usturoiul zdrobit şi mai amesteci câteva minute, la foc potrivit.

Torni vinul alb, amesteci şi laşi câteva minute pe foc, apoi adaugi şi smântâna grasă. Presari oregano uscat, parmezan ras şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci, apoi adaugi spanacul curăţat de codiţe şi spălat foarte bine sub jet de apă rece. Amesteci din nou şi mai laşi pe foc 1-2 minute. Transferi pulpele de pui în sos şi laşi tigaia la foc potrivit încă 2-3 minute. Serveşti preparatul cald.




Adauga un comentariu