Culinar

Reţetă pentru vară – Lasagna cu spanac şi ciuperci

Publicat: 23 iul. 2020

Această reţetă de lasagna cu legume proaspete şi ierburi aromatice, dar şi trei tipuri de brnaza este ideală pentru o masă uşoară în timpul verii. În plus, poate fi servită şi rece.

Ingrediente:

  • 14 foi de lasagna uscate
  • 2 linguri ulei de măsline, împărţit
  • 3 morcovi medii tocaţi fin
  • 1 dovlecel mediu, tăiat fin
  • 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 230 g ciuperci proaspete, tăiate felii
  • 350g baby spanac
  • 2 linguri busuioc proaspăt, tocat mărunt
  • 1 ou, bătut uşor
  •  425g brânza ricotta
  • 100g parmezan
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 700 g sos de tomate cu busuioc
  • 250g mozzarella, rasa prin razătoarea mare

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Prepara foile de lasagna potrivit instrucţiunilor de pe pachet. Scurge foile de apă şi clăteşte-le cu apă rece. Aşază-le pe o tavă, fără să se suprapună, pentru a nu se lipi.

Între timp, într-o tigaie încăpătoare pune la încins o lingură de ulei de măsline la foc medu spre mare. Adaugă morcovii, dovlecelul şi jumătate din cantitatea de usturoi. Asezonează cu sare şi piper şi căleşte totul timp de aproximativ 5 minute, până când legumele devin fragede. Amestecă continuu în acest timp. Când este gata, transfera amestecul de legume într-un bol.

În acceasi tigaie adauga restul de ulei şi când se încinge adauga ciupercile şi usturoiul rămas. Găteşte cipercile până când apa lăsată de evaporă, apoi adăugă spanacul şi mai găteşte totul timp de două minute. Asezonează cu sare şi piper. Tranfera compozita într-un bol şi adăugă busuiocul tocat peste. Amestecă bine.

Într-un alt adauga oul, brânza ricotta, parmezanul şi amestecă-le până la omogenizare. Asezonează cu sare şi piper.

Unge o tavă cu ulei. Adaugă apoi jumătate din sosul de roşii şi peste această aşază un srat de foi de lasagna. Adaugă  apoi  jumătate din amestecul de spanac cu ciuperci, iar peste acesta  jumătate din amestecul cu brânză ricotta. Aşază un alt strat de foi peste care toarnă jumătate din sosul de roşii rămas. Adaugă apoi tot amestecul de morcov cu dovlecel, iar peste acesta jumătate din mozzarela rasă. Aşază peste un alt strat de foi de lasagna, peste acesta adauga restul de spanac cu ciuperci şi restul de amestec cu brânză ricotta, mai aşază un strat de foi pste care toarnă restul de sos de roşii rămas.

Adaugă tava în cuptorul încins şi lasa lasagna să se coacă timp de 45 de minute. Scoate tava din cuptor, presara deasupra mozzarella rămasă şi mai coace totul timp de 15 minute, sau până când brânza se topeşte şi face o crustă aurie. Când este gata, scoate tava din cuptor şi lasa lasana să se răcească timp de 15-20 de minute înainte de a o tăia.





Adauga un comentariu