Pentru o tartă cu zmeură, ai nevoie de 1 h şi 30 de minute să o pregăteşti şi să o prepari. Zmeură este, printre altele, o sursă importantă de vitamina C, K, B9 şi mangan.
Pentru blat, combini făina cu zahărul şi sărea. Adaugi untul rece tăiat cubuleţe şi amesteci până când capătă o consistenţă nisipoasă. Adaugi oul şi apa foarte rece şi frămânţi până când se omogenizează şi nu se mai ţine aluatul de degete. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece o oră.
Pentru umplutură, speli zmeura şi o laşi la scurs. Combini zahărul cu amidonul şi coajă de lămâie. Amesteci zmeura cu zahărul şi zeama de lămâie.
Împarţi aluatul în jumătate şi întinzi o foaie pe care o aşezi în formă, îndepărtând excesul de pe margini. Pui zmeura, o nivelezi şi dai tava la frigider 10 minute.
Între timp, întinzi o altă foaie din aluatul rămas, pe care o tai fâşii. Formezi peste tartă un model din aceste fâşii. Ungi tarta deasupra şi pe margini cu oul bătut, apoi presari zahărul.
Dai tava la cuptor, la 180 ̊ C, pentru aproximativ 45 de minute. O laşi să se răcească înainte să o scoţi din formă. Decorezi după imaginaţie.