Culinar

Rețetă prăjitură cu căpșuni. Cum să pregătești un desert de vară irezistibil

Publicat: 06 iun. 2022
reteta prajitura cu capsuni
Delicioasa prăjitură cu căpșuni este ideală la mesele festive, fiind un desert rafinat, aromat și ușor de făcut.

Multe gospodine vor să afle cea mai simplă rețetă de prăjitură cu căpșuni. Desertul se poate face foarte ușor acasă cu aceste fructe proaspete de sezon, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține o prăjitură gustoasă, aromată și fină. Iată cum să pregătești un desert de vară irezistibil.

Rețetă de prăjitură cu căpșuni, gustoasă și ușor de făcut

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și spectaculoase. Pentru iubitorii de prăjituri cremoase, rafinate și aromate, ideală este prăjitura cu căpșuni și iaurt. Acest desert poate fi pregătit foarte ușor acasă pentru mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu o prăjitură irezistibilă.

Pe lângă acest desert savuros în sezonul de vară și nu numai, putem face în sezonul cald și o prăjitură înghețată falsă, rafinată și extrem de gustoasă. La ceas aniversar nu trebuie să lipsească prăjitura Floare de Colț, care îi va cuceri pe toți cei de la masă. Prăjitura cu căpșuni este pe placul multora dintre noi. Aceasta este ,,vedetasezonului de vară și se face cu câteva ingrediente. Astfel, vom obține un desert gustos, aromat și fin, care ne va încânta papilele gustative.

Pentru iubitorii de deserturi ca pe vremea bunicii, putem pregăti o delicioasă prăjitură cu mere caramelizate, aromată și pufoasă. Acest desert ne va aminti de copilărie și de preparatele culinare de odinioară.

Cum să pregătești acasă un desert de vară savuros și rafinat

Pentru a pregăti acasă delicioasa prăjitură cu căpșuni avem nevoie de 3 ouă, 60 g de unt, 180 g de făină, 3 linguri de zahăr, 1 pliculeț de praf de copt, 4 linguri de lapte și 500 g de căpșuni.

Pentru prepararea gustoasei creme vom folosi 300 ml de lapte, 30 g de amidon din porumb, 2 gălbenușuri, 30 g de gelatină, 400 g de iaurt și 130 g de zahăr.

Mai întâi se bat gălbenușurile împreună cu zahărul și laptele până când obținem o compoziție omogenă, spumoasă și cremoasă. Ulterior se adaugă untul, făina, praful de copt și albușurile bătute spumă.

Se amestecă toate aceste ingrediente până se omogenizează, apoi turnăm compoziția obținută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune tava la cuptor timp de 15-20 de minute.

Între timp pregătim delicioasa cremă pentru prăjitura cu căpșuni. Se pune mai întâi gelatina la înmuiat în 5 linguri de lapte. Se dizolvă amidonul tot în puțin lapte, iar restul de lapte se pune la fiert. Se amestecă amidonul împreună cu zahărul, laptele fierbinte și gălbenușurile, apoi se pune compoziția la foc mic și amestecăm continuu până când aceasta capătă o consistență cremoasă. Când este gata, se ia de pe foc și se adaugă gelatina și iaurtul. După ce se amestecă bine, se lasă crema la răcit.

Se taie în două, pe lungime, blatul pufos pentru delicioasa prăjitură cu căpșuni. Prima foaie de blat se unge cu cremă, se pun bucățele mici de căpșuni, apoi se pune a doua foaie de blat pufos. Deasupra se pune restul de cremă și se presară câteva bucăți de căpșuni, apoi se pune prăjitura la frigider timp de 3 ore. La final, se taie în bucăți potrivite sub diferite forme, după preferințe.

Cu siguranță vom obține un desert aromat, gustos și pe placul tuturor celor de la masă. Această prăjitură gustoasă se face rapid acasă, necesită puține ingrediente și este savuroasă.

Delicioasa prăjitură cu căpșuni este ideală la mesele festive, fiind un desert rafinat, aromat și ușor de făcut. Acest desert este perfect în zilele de vară, dar și atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu o prăjitură irezistibilă.




Adauga un comentariu