Culinar

Rețetă spanac congelat. Cel mai gustos și sănătos fel de mâncare potrivit pentru oricine

Publicat: 05 aug. 2022
mai multe bucati de spanac congelat pe un suport de lemn
Nutriționiștii recomandă utilizarea spanacului în tratamentul multor boli

Multe gospodine sunt în căutare de o rețetă pentru spanac congelat. Spanacul este un văr al măcrișului, are o serie de avantaje incontestabile. În primul rând, spanacul este foarte util și conține mult fier. În al doilea rând, spre deosebire de majoritatea legumelor verzi, spanacul își păstrează perfect culoarea verde smarald, slăbind doar atunci când i se adaugă acid.

În cele din urmă, spanacul este o bază sigură pentru o serie de feluri de mâncare delicioase. Acesta este folosit de la plăcinte complexe până la creații simple precum o garnitură cu spanac prăjit și cu usturoi. Pentru a pregăti una dintre cele mai delicioase și sănătoase garnituri la fel precum este sparanghelul vei avea nevoie de 300 g frunze de spanac, 4 căței de usturoi, ulei de măsline, sare și piper negru.

un bol cu mai multe bucati de spanac congelat
Spanacul este un adevărat depozit de vitamine și microelemente

Rețetă spanac congelat. Cum să pregătești o garnitură delicioasă

Pentru a pregăti unul dintre cele mai delicioase felul de mâncare se încălzește câteva linguri de ulei de măsline într-o tigaie. După care se adaugă usturoiul feliat subțire și se prăjește la foc mediu două-trei minute. Usturoiul trebuie pregătit astfel încât acesta să se prăjească și să înceapă să emane o aromă apetisantă.

spanac tocat intr-un bol langa o lingura de lemn piper si sare
Spanacul este foarte util pentru glanda tiroidă, reglează metabolismul în organism

Din moment ce observi că usturoiul este aproape gata puteți să adăugați spanacul spălat și scos de la congelat în tigaie. Frunzele mici pot fi folosite întregi, cele mari și cărnoase trebuie îndepărtate de pe tulpină, fiind nevoie de a fi tocate. După care măriți focul și prăjiți, amestecând continuu.

Dacă se dorește, această garnitură simplă se poate face și cu spanac congelat și cu cel proaspăt. În cazul spanacului congelat, acesta trebuie adăugat în tigaie după ce usturoiul a fost călit. De asemenea, este nevoie să-l și acoperiți până când spanacul se dezgheață complet.

Ce să faci cu lichidul eliberat de spanac. De ce este atât de util pentru organism consumul acestei legume

După un minut sau două de la momentul în care ai adăugat spanacul congelat vei observa că acesta eliberează mult lichid. Nu vă panicați, este un fenomen normal pentru produsele pregătite de la congelator, o situație similară vei întâlni și atunci când vei vrea să pregătești vânătă la cuptor.

Așa că continuați să prăjiți, amestecând constant, până când conținutul tigăii este complet fiert. La final, asezonați spanacul din tigaie cu sare și piper negru și, dacă doriți, adăugați o praf de unt, suc de lămâie sau brânză rasă.

un bol din sticla cu mai multe bucati de spanac congelat
În primul rând, spanacul este foarte util și conține mult fier

Spanacul este bun pentru că atunci când este congelat și gătit, nu își pierde proprietățile benefice. Spanacul este un adevărat depozit de vitamine și microelemente. Carotenul din spanac este aproape în aceeași cantitate ca și în morcovi, ceea ce are un efect foarte pozitiv asupra îmbunătățirii vederii.

Spanacul este foarte util pentru glanda tiroidă, reglează metabolismul în organism. Îmbunătățește funcționarea sistemului nervos, restabilește echilibrul. Nutriționiștii recomandă utilizarea spanacului în tratamentul multor boli. Dacă nu ai mai mâncat niciodată spanac, începe de mâine, specialiștii te asigură că vei înțelege ca ti-a scăpat înainte ceva foarte important și gustos în alimentație.

Dacă vei urma rețeta cu spanac congelat vei obține cea mai delicioasă garnitură pentru a fi servit alături de produse din carne și alături de varză roșie din borcan. Unele gospodine folosesc spanacul congelat și pentru a pregăti diverse ciorbe precum cea de lobodă verde.

un bol cu spanac tocat langa mai multi catei de usturoi
În cele din urmă, spanacul este o bază sigură pentru o serie de feluri de mâncare delicioaseAdauga un comentariu