Culinar

Reteta traditionala de salam de biscuiti, facut in casa. Cum prepari dulcele copilariei

Publicat: 18 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reteta traditionala de salam de biscuiti facut in casa. Cum prepari dulcele copilariei

Unul dintre deserturile copilariei este, fara doar si poate, salamul de biscuiti, motiv pentru care astazi iti propunem sa incerci o reteta traditionala, simpla si usor de gatit, ce-ti va aminti de bunica.
Dulce al copilariei, dar si un desert ieftin, acest preparat este super gustos, motiv pentru care n-ar trebui sa incerci aceasta reteta traditionala de salam de biscuiti.

Ingrediente necesare pentru salam de biscuiti:

– 500 de grame de biscuiti simpli
– 300 de ml de lapte
– 150 grame de unt ori margarina
– sase linguri de zahar
– o fiola de esenta de rom
– patru linguri de cacao

Mod de preparare salam de biscuiti:

Pentru a prepara salam de biscuiti trebuie sa marunjesti jumatate din cantitatea de biscuiti, iar pe cealalta sa o rupi in bucati mici. Ulterior, pune pe foc o cratita mare, in care trebuie sa torni laptele, zaharul, untul si cacaoa. Asteapta sa dea in clocot, dupa care ia compozitia de pe foc si las-o sa se racoreasca. Adauga in lapte esenta de rm, iar apoi adauga si biscuitii si amesteca bine. In functie de preferinte, poti adauga peste nuci, alune sau rahat, insa reteta traditionala nu contine niciunul dintre aceste ingrediente.

Ulterior, pune pe masa o folie de plastic peste care afauga compozitia de biscuiti. Aceasta se ruleaza cat mai strans, apasand cu mainile ca salamul sa iasa cat mai compact. Odata rulata compozitia, se pune la frigider 4-5 ore. Inainte sa fie servit, preparatul se scoate din folie si de tavaleste prin zahar pudra, cacao sau nuca de cocos, in functie de preferintele fiecaruia.

Adauga un comentariu