Culinar

Rețetă veche de faguri, un desert delicios tradițional

Publicat: 19 aug. 2022
patru faguri cu topind de ciocolata pe o farfurie de culoare maro
Rețeta veche de faguri poate fi servită ca și desert sau poate fi preparată fără zahăr, constituind un mic dejun sănătos

Rețeta veche de faguri este foarte delicioasă și vă va aminti de gustul copilăriei. Aceasta se pregătește de regulă la sărbători, însă o puteți găti pe tot parcursul anului. Cu toate că este destul de migăloasă, trebuie să o încercați.

Puteți umple fagurii cu crema de cacao și să îi lăsați peste noapte pentru a fi mai moi sau puteți să îi lipiți fix când doriți să îi serviți. De asemenea, trebuie să aveți în vedere că veți avea nevoie de un aparat pentru gofre sau de o formă pentru faguri pentru a putea să îi gătiți.

Ingredientele necesare pentru rețeta veche de faguri

Rețeta de faguri este una dintre cele mai delicioase deserturi din copilărie. Cu toate că este destul de migăloasă și necesită mai mult timp pentru a o prepara, merită efortul. Avantajul lor este și faptul că le puteți găti astăzi și să le umpleți a doua zi. Pentru prepararea aluatului veți avea nevoie de 2 plicuri de zahăr vanilat, 11 linguri de ulei, 5 linguri de lapte, o esență de rom, 6 ouă, o lingură de bicarbonat, 10 linguri de zahăr și circa 400 grame de făină. 

Crema pentru umplutură va fi făcută din 3 ouă, 250 grame de margarină sau unt, 200 grame zahăr, 500 mililitri de lapte, o esență de rom, 5 linguri de amidon și câteva linguri de cacao. Timpul totale de pregătire este de 2 ore. Acestea pot fi făcute și fără zahăr și pot constitui un mic dejun sărat, delicios.

Cum se prepară cele mai delicioase faguri

Într-un bol se vor amesteca ouăle împreună cu zahărul, până ce se va obține o compoziție omogenă. Ulterior, se va turna uleiul, laptele, esența de rom, vanilia și bicarbonatul stins cu oțet. Se mixează din nou, iar la final se adaugă treptat făina pentru a nu se forma cocoloașe. După ce este gata se va lăsa pentru jumătate de oră la odihnit. Pentru prepararea acestora veți avea nevoie de o formă pentru faguri sau de un aparat de făcut gofre. În interiorul acestuia se va turna un strop de ulei, apoi se va lăsa să se încălzească. Ulterior, se vor turna două grămăjoare de compoziție în formă și se închide aparatul. După două minute se întoarce pe partea cealaltă.

Când fragii sunt gata, vă puteți apuca de crema de desertului. Într-un bol se vor bate ouăle împreună cu zahărul, laptele și cacaua. Se toarnă amidonul, apoi se pune totul într-o cratiță la foc mic. Nu trebuie să scăpați din ochi compoziția deoarece se va prinde de tigaie dacă nu amestecați continuu. Între timp veți observa că se va îngroșa. În caz contrar, va trebui să mai puneți 1-2 linguri de amidon. Când este gata, se va lua de pe foc și se va pune esența de rom și margarina sau untul. După ce se va răci, cu ajutorul cremei veți lipi fagurii între ei. Dacă îi preferați mai moi, se vor lăsa peste noapte umpluți. 

Rețeta veche de faguri poate fi servită ca și desert sau poate fi preparată fără zahăr, constituind un mic dejun sănătos. Deasupra acestora puteți opta pentru un topping de fructe de pădure sau vanilie. 
Adauga un comentariu