Actualitate

Retete cu legume de toamna pentru vegetarieni. Sunt simplu de preparat si foarte gustoase

Publicat: 23 sept. 2018

Toamna a sosit si e momentul sa ne bucuram din plin de legumele care apar in aceasta perioada in piete. Indiferent despre ce legume sau fructe vorbim, este recomandat sa le consumam in sezonul in care apar, pentru ca acestea sa fie proaspete si sa ne putem bucura de toate proprietatile lor benefice. Iata 3 retete cu legume de toamna, simplu de preparat si foarte gustoase.

Supa cu dovleac, cartof dulce si lapte de cocos

Ingrediente:

450 g dovleac, taiat cuburi

350 g cartofi dulci, taiati cuburi

300 ml lapte de cocos

1 l supa legume

1 ceapa tocata marunt

1 praz, tocat

1 lingura ulei

sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Se incalzeste uleiul si se adauga ceapa si prazul. Se gatesc pana cand se inmoaie. Se adauga dovleacul, cartoful dulce si supa de legume. Se aduce supa la fierbere, apoi se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana cand legumele sunt fierte (aproximativ 15-20 de minute). La final, se paseaza legumele si se adauga laptele de cocos. Se adauga sare si piper dupa gust.

Smoothie verde

Ingrediente:

1 mana baby spanac

1/2 avocado

1 mar verde

15 g ghimbir proaspat

sucul de la 1 limeta

lapte vegan

Mod de preparare:

Se mixeaza bine toate ingredientele in blender, pana cand se obtine o textura cremoasa. Se mai adauga cate putin lapte daca se doreste un smoothie mai lichid.

Sfecla si morcovi glazurati

Ingrediente:

4 morcovi medii, taiati cuburi

4 sfecle pre-fierte, taiate in 4

2 lingurite miere de albine

1 lingurita otet balsamic

1 lingurita ulei de masline

25 g seminte de dovleac

sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 180° C. Se pun morcovii intr-un castron si se stropesc cu miere, otet si ulei de masline, apoi se intind pe o tava de copt. Se lasa la cuptor 25 de minute. Se adauga apoi sfecla si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi se mai lasa 5 minute la cuptor. Se scot din cuptor morcovii si sfecla si se amesteca cu semintele de dovleac.

Pofta buna!



loading...

Adauga un comentariu