:format(jpeg):quality(80)/http://www.bzi.ro/wp-content/uploads/2021/01/Averea-managerului-Carmen-Cumpat-este-tinuta-departe-de-ochii-curiosilor.jpg)
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, de 8 Martie, de Paşti şi nu numai, e frumos să punem pe masă, în fata musafirilor, şi un tort. Gustul trebuie să fie foarte bun, bineînţeles. Prima dată însă „mâncăm cu ochii”. Da, mai întâi vedem preparatul şi apoi gustăm din el. De aceea contează şi aspectul. Pentru un decor reuşit îţi recomand două reţete de creme pentru prăjituri.
Prima este celebra cremă Raffaelo, a doua e cu ciocolată. Dacă tot se apropie weekendul, scrie pe lista de cumpărături ce ai nevoie şi pregăteşte-te să găteşti ceva bun şi dulce pentru cei dragi.
Uite de ce ingrediente ai nevoie şi care e modul de preparare:
Mai întâi pune la topit, la bain-marie, untul şi ciocolata. Amestecă cu o spatulă de lemn sau silicon în ibric. Treptat încorporează laptele condensat şi nuca de cocos. Amestecă şi lasă pe foc până când începe să fiarbă. Atunci îndepărtează ibricul de sursa de căldură şi dă-o la rece. Mai întâi scoate-o undeva unde e rece (afară, pe balcon), apoi bag-o în frigider pentru 4-5 ore.
Foloseşte crema Raffaelo chiar şi cu fructe. Dacă vrei să decorezi tortul cu cremă, atunci foloseşte-o imediat ce s-a răcit un pic.
E o reţetă clasică, cu care nu ai cum să dai greş.
Mixează gălbenuşurile cu zahărul, 2-3 linguri de lapte şi amidonul. După ce s-au omogenizat bine, lăsăm deoparte. Pune laptele rămas într-un ibric, la foc mic. Când a fiert, se toarnă peste compoziţia cu gălbenuşuri. Amestecă cu un ţel până la omogenizare. Adaugă apoi ciocolata ruptă în bucăţi. Omogenizează încă o dată, apoi dă crema la rece.
Cum ți se par aceste două rețete de creme pentru prăjituri? Tot pentru sărbătorile de iarnă, mai ales pentru desert, îți recomand și crema Plombir. Are gust de înghețață.