Culinar

Reţete de creme pentru prăjituri – Cele mai căutate retete de pe internet

Publicat: 11 dec. 2020
bol cu mixer care amesteca crema Raffaelo, una dintre cele mai cautate retete de creme pentru prajituri
Crema Raffaelo nu trebuie dată la rece dacă vrei să ornezi un tort cu ea

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, de 8 Martie, de Paşti şi nu numai, e frumos să punem pe masă, în fata musafirilor, şi un tort. Gustul trebuie să fie foarte bun, bineînţeles. Prima dată însă „mâncăm cu ochii”. Da, mai întâi vedem preparatul şi apoi gustăm din el. De aceea contează şi aspectul. Pentru un decor reuşit îţi recomand două reţete de creme pentru prăjituri.

Prima este celebra cremă Raffaelo, a doua e cu ciocolată. Dacă tot se apropie weekendul, scrie pe lista de cumpărături ce ai nevoie şi pregăteşte-te să găteşti ceva bun şi dulce pentru cei dragi.

Crema Raffaelo – Ţi se topeşte în gură

Uite de ce ingrediente ai nevoie şi care e modul de preparare:

Ingrediente:

  • 1 pachet de unt
  • 80 gr nucă de cocos
  • 500 gr lapte condensat
  • 250 gr ciocolată albă

Mod de preparare:

Mai întâi pune la topit, la bain-marie, untul şi ciocolata. Amestecă cu o spatulă de lemn sau silicon în ibric. Treptat încorporează laptele condensat şi nuca de cocos. Amestecă şi lasă pe foc până când începe să fiarbă. Atunci îndepărtează ibricul de sursa de căldură şi dă-o la rece. Mai întâi scoate-o undeva unde e rece (afară, pe balcon), apoi bag-o în frigider pentru 4-5 ore.

Foloseşte crema Raffaelo chiar şi cu fructe. Dacă vrei să decorezi tortul cu cremă, atunci foloseşte-o imediat ce s-a răcit un pic.

Cremă de ciocolată – Bună și de mâncat cu lingura

E o reţetă clasică, cu care nu ai cum să dai greş.

Ingrediente:

  • 5 gălbenușuri
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 120 g ciocolată neagră
  • 6 linguri zahăr

Mod de preparare:

Mixează gălbenuşurile cu zahărul, 2-3 linguri de lapte şi amidonul. După ce s-au omogenizat bine, lăsăm deoparte. Pune laptele rămas într-un ibric, la foc mic. Când a fiert, se toarnă peste compoziţia cu gălbenuşuri. Amestecă cu un ţel până la omogenizare. Adaugă apoi ciocolata ruptă în bucăţi. Omogenizează încă o dată, apoi dă crema la rece.

Cum ți se par aceste două rețete de creme pentru prăjituri? Tot pentru sărbătorile de iarnă, mai ales pentru desert, îți recomand și crema Plombir. Are gust de înghețață.

mixerul amesteca crema de ciocolata una din cele mai cautate retete de creme pentru prajituri
Se poate înlocui ciocolata neagră cu ciocolată cu lapte
Adauga un comentariu