Culinar

Rețete de prăjituri de casă cu cremă – Cum să îți surprinzi musafirii cu desertul „Regina Maria”

Publicat: 05 mai 2022
un platou cu prăjituri de casă cu cremă, pe o masa din lemn negru
Rețetele de prăjituri de casă cu cremă sunt foarte delicioase și sănătoase

Cu toate că prepararea acestei rețete de prăjituri de casă cu cremă nu este foarte simplă, cu siguranță musafirii vor fi foarte încântați. Desertul „Regina Maria” se prepară în trei pași. Prima dată se va găti crema de cacao, apoi blatul de nucă și cel de vanilie. La final se va adăuga și o glazură de ciocolată, peste care veți presăra nucă.

Desertul este unul foarte gustos, fiind pe placul tuturor. În cazul în care vă doriți să încercați și prăjiturile pe bază de cremă de vanilie de post, tortul cu lămâie și minitartele cu fructe sunt o alegere ideală.

Rețete de prăjituri de casă cu cremă – prepararea blatului de nucă

Prăjitura „Regina Maria” este unul dintre cele mai bune deserturi de casă. Aceasta se realizează din două blaturi și cremă de cacao. Din ingredientele necesare pentru rețetă veți obține 12 porții, timpul total de gătire fiind de o oră jumătate. Prepararea acestui desert constă în trei pașii: realizarea cremei de cacao, a blatului de nucă și a celui de vanilie. Într-un bol veți pune 6 gălbenușuri pe care le veți mixa bine împreună cu un praf de sare, 50 mililitri de lapte și 220 grame de zahăr. Când compoziția obținută este una cremoasă, adăugați 50 grame de amidon și amestecați timp de un minut. Ulterior, veți pune bolul deasupra unui vas cu apă fierbinte timp de 6 minute și mixați continuu. Să aveți grijă ca fundul bolului să nu atingă apa. După acest timp, veți lua vasul și veți pune 50 grame de cacao și o linguriță de rom.

Compoziția va fi lăsată să se răcească, apoi veți adăuga 250 grame de unt la temperatura camerei. Acesta trebuie pus treptat în timp ce mixați continuu. După ce crema este gata, veți începe prin a pregăti blatul de nucă. Se vor bate spumă 6 albușuri cu un praf de sare, apoi adăugați treptat 130 grame de zahăr. Când compoziția obținută este tare și lucioasă, veți începe să adăugați 40 grame de făină. Aceasta se va amesteca ușor de sus în jos cu ajutorul unei spatule. Ulterior, se vor pune 160 grame de nucă. După ce aluatul este gata, se va turna într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se va lăsa timp de 20 minute la 170 grade. 

Cum preparați blatul de vanilie și glazura de ciocolată

Blatul de vanilie se va realiza din 4 ouă ce se vor bate împreună cu un praf de sare. După ce volumul acestora se va dubla, veți adăuga treptat 120 grame de zahăr. Compoziția se va mixa timp de 5 minute, până când zahărul va fi dizolvat în totalitate. La final se va pune o esență de vanilie, 20 mililitri de ulei și 120 grame de făină. Aceasta o veți adăuga treptat în timp ce amestecați de sus în jos. Aluatul se va pune în aceeași tavă și se va lăsa la copt la fel ca și în cazul blatului de nucă. Pentru asamblarea prăjiturii, va trebui să separați crema de cacao în două părți egale, apoi să tăiați blatul de vanilie în jumătate. 

Acesta se va așeza pe un platou, apoi se va distribuia crema de cacao pe toată suprafața lui. Se va acoperi cu blatul de nucă pe care va trebui să îl presați ușor. Ulterior adăugați și a doua jumătate a cantității de cremă și puneți deasupra ultimul strat de blat cu vanilie. Prăjitura va fi acoperită cu o glazură din ciocolată. Aceasta se va prepara din 10 grame de ciocolată amăruie peste care veți turna 120 mililitri de frișcă lichidă fierbinte. După ce ciocolata va fi topită, prăjitura va fi acoperită în totalitate cu glazura rezultată. Opțional, puteți presăra nucă peste desert. Acesta va fi lăsat timp de 3 ore la frigider, apoi o puteți servi. 

Rețetele de prăjituri de casă cu cremă sunt foarte delicioase și sănătoase. Desertul „Regina Maria” este o delicatese și pote fi pregătită la orice eveniment. Pe lângă aceasta, mai puteți încerca și prăjiturile fără coacere. 
Adauga un comentariu