Diete si regimuri

Retete de slabit cu lamaie: cum ajuta apa cu lamaie la scaderea in greutate

Publicat: 13 apr. 2021
Retete de slabit cu lamaie cum ajuta apa cu lamaie la scaderea in greutate
Dacă beți apă de lamaie pentru slăbit, adăugați o linguriță de ghimbir proaspăt ras în amestec.

De la nutriționiști și antrenori personali până la divele de la Hollywood, toată lumea vorbește despre apa cu lamaie pentru scăderea în greutate. Această băutură este promovată ca un remediu. Ca să nu mai vorbim de zecile de rețete disponibile, fiecare cu beneficiile sale unice. Contrar a ceea ce ați auzit, apa cu lămâie nu va topi excesul de grăsime sau va sterge ani de pe față, dar își are locul într-o dietă echilibrată.

Apa cu lamaie este foarte simplu de preparat. Se toarnă sucul unei lămâi într-un vas umplut cu apă caldă sau rece. Adăugați scorțișoară, piper Cayenne, ghimbir și alte ingrediente pentru a spori aroma și efectele de ardere a grăsimilor. Inlocuiți zahărul cu stevia. Bucurați-vă de această băutură răcoritoare dimineața sau oricând pe tot parcursul zilei.

După cum sugerează și numele, apa cu lămâie conține două ingrediente principale: lămâie și apă. Nici unul nu are proprietăți magice atunci când vine vorba de pierderea în greutate sau de starea generală de sănătate. De asemenea, nicio rețetă de detoxifiere cu apă si lămâie sau un plan de dietă cu apă si lămâie nu va ajuta corpul să spele toxinele.

Corpul dumneavoastră procesează și elimină substanțele chimice, toxinele și deșeurile metabolice prin mai multe organe majore, inclusiv pielea, ficatul și rinichii. Practic, are propriile sale mecanisme de detoxifiere, deci nu are sens să beți apă cu lămâie pentru detoxifiere sau să trăiți doar cu sucuri pentru a scăpa de toxine.

Puteți bea apă de lămâie pentru pierderea în greutate, dar nu veți obține rezultate decât dacă mâncați curat. Apa cu lămâie nu poate compensa daunele cauzate de o alimentație proastă.

Apa de lamaie pentru slabit

Această băutură nu arde grăsimea, dar poate face mai ușoara atingerea obiectivelor de slăbire. S-a demonstrat că apa simplă, cu sau fără lămâie, reduce consumul total de alimente într-un studiu din februarie 2016 publicat în Journal of Human Nutrition and Dietetics. Subiecții care și-au crescut aportul de apă au consumat mai puțin sodiu, colesterol, grăsimi și zahăr.

O revizuire din iunie 2016 publicată în Frontiers in Nutrition indică o legătură puternică între creșterea hidratării și pierderea în greutate. Consumul de mai multă apă ajută la extinderea volumului celulei, care, la rândul său, vă poate stimula metabolismul. În plus, stimulează lipoliza, procesul prin care corpul descompune acizii grași și glicerolul pentru a-i folosi ca si combustibil.

O altă teorie este că hidratarea crescută crește termogeneza, ducând la o cheltuială mai mare de energie. Deshidratarea ușoară, dar cronică are efectul opus și poate duce la creșterea în greutate. Mai mult, o hidratare adecvată poate reduce riscul de diabet de tip 2.

Lămâia poate ajuta și la scăderea în greutate. Acest fruct conține vitamina C și naringină, doi antioxidanți care ajută la gestionarea greutății. După cum subliniază o lucrare de cercetare publicată în Journal of Nutritional Science and Vitaminology în mai 2014, antioxidanții pot juca un rol în prevenirea complicațiilor obezității. O dietă bogată în vitamina C poate ajuta la protejarea împotriva accidentului vascular cerebral, a tensiunii arteriale crescute, a acumulării de plăci în artere, a obezității și a bolii vezicii biliare.

Această vitamină solubilă în apă favorizează pierderea în greutate în mai multe moduri. În primul rând, modulează lipoliza. În al doilea rând, îmbunătățește capacitatea organismului de a procesa glucoza. De asemenea, are efecte benefice asupra nivelului de zahăr din sânge și poate reduce inflamația, care este un factor major care contribuie la diabetul de tip 2, sindromul metabolic și alte tulburări legate de obezitate.

Flavonoidele din citrice luptă cu obezitatea

Naringina și alte flavonoide din citrice, inclusiv lămâile, au fost studiate pentru rolul lor în tratamentul obezității. Potrivit unei recenzii publicată în revista Food Chemistry în aprilie 2016, acești compuși bioactivi pot reduce acumularea de grăsimi și pot crește descompunerea grăsimilor. În plus, pot atenua complicațiile obezității, cum ar fi colesterolul crescut și trigliceridele, inflamația și hipertensiunea arterială.

O altă recenzie, care a apărut în Jurnalul Internațional de Științe Moleculare în aprilie 2016, sugerează că naringina, naringenina, hesperidina și alte flavonoide citrice pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină, pot reduce stocarea glucozei și pot reduce acumularea de lipide.

După cum observă cercetătorii, acești antioxidanți prezintă efecte anti-obezitate și anti-diabet. Naringenina și hesperidina, de exemplu, scad nivelul colesterolului și al altor lipide din sânge, luptă împotriva deteriorării radicalilor liberi și reduc acumularea de plăci. O dietă bogată în antioxidanți vă poate îmbunătăți sănătatea și vă poate reduce riscul de a dezvolta tulburări legate de obezitate.

Cum se prepara corect apa cu lamaie

Această băutură conține doar cantități mici de lămâie, deci este puțin probabil să producă rezultate dramatice în ceea ce privește pierderea în greutate. Cu toate acestea, este mult mai sănătoasa decât băuturile răcoritoare și alte băuturi îndulcite cu zahăr. Puteți adăuga ghimbir, mentă proaspătă, curcuma, castraveți și alte ingrediente naturale pentru a-i spori aroma și puterea terapeutică.

Începeți cu o rețetă de bază cu apă de lămâie:

Ingrediente:

4 căni de apă (caldă sau rece)
1 lămâie
Stevia lichidă (opțional)

Stoarceți lămâia într-un vas umplut cu apă. O altă opțiune este felierea lămâii, îndepărtarea semințelor și așezarea feliilor într-un borcan. Se adaugă apă și se tine la frigider peste noapte. Adăugați cuburi de gheață, dacă doriți. Se toarnă câteva picături de stevie lichidă pentru un plus de dulceață (opțional).

Aduceți această rețetă la nivelul următor adăugând alte ingrediente sănătoase, cum ar fi:

Câteva crenguțe de mentă
Frunze proaspete de busuioc
Suc de grapefruit proaspăt stors
Curcumă
Ghimbir
Rozmarin
Felii de castravete
Suc de lămâie
piper roșu
Scorţişoară

Ardeiul Cayenne, de exemplu, conține capsaicină, un compus bioactiv cu proprietăți termogene și de suprimare a apetitului. Potrivit unei revizuiri din decembrie 2015 publicată în Jurnalul Internațional de Obezitate, acest nutrient poate reduce foamea și poate reduce încetinirea metabolică, scăderea oxidării grăsimilor și alte efecte ale restricției calorice. Efectele sale anti-obezitate sunt susținute de mai multe studii.

Dacă beți apă de lamaie pentru slăbit, adăugați o linguriță de ghimbir proaspăt ras în amestec. Acest condiment poate îmbunătăți metabolismul energetic, suprima pofta de mâncare și crește motilitatea gastrică, potrivit unei lucrări de cercetare din mai 2019 publicată în Food Reviews International. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a confirma efectele sale pe termen lung.




Adauga un comentariu