Remedii naturiste

Retete naturale pentru tratarea diabetului

Publicat: 16 mai 2019
25

Diabetul apare atunci cand secretia de insulina este insuficient produsa de celulele pancreatice sau atunci cand insulina nu-si indeplineste rolul in organism. Este cea mai frecventa boala endocrina inregistrata in ultimii ani. Iata cateva remedii naturiste pentru diabet:

RETETA 1: Un pahar (200 ml) de ovaz nedecorticat se clateste cu apa rece, se toarna intr-un vas cu capac si se opareste cu 1 l de apa clocotita. Se acopera cu capacul si se lasa sa se infuzeze timp de 12 ore (20:00 – 8:00). Se strecoara prin trei straturi de tifon si lichidul rezultat se bea in trei reprize, timp de o zi. Tratamentul dureaza trei luni, dupa care se face pauza o luna. Ovazul ramas dupa strecurarea infuziei se da prin masina de tocat carne. Peste masa rezultata se toarna 1 l de apa si se lasa sa fiarba timp de 20 de minute. Se strecoara si se bea. Aceasta fiertura regleaza functiile ficatului la diabetici.

RETETA 2: 500 ml suc de ceapa se amesteca cu 500 ml alcool etilic (96%). Se administreaza cate o lingura pe zi, ceva mai mult de o luna. Tratamentul poate fi repetat.

RETETA 3: Un leac eficient pentru normalizarea glicemiei la diabetici este urmatorul: se iau 3 stiuleti de porumb fara boabe (coceanul sa fie rosu) si se pun la fiert in 2 l de apa, pe flacara mica, in vas acoperit. Cand lichidul se reduce la jumatate (1 l), se imparte in 4 cani a 250 ml fiecare si se bea toata cantitatea in decursul unei zile. Cura se repeta trei zile. Se masoara glicemia inainte de a incepe tratamentul si la cateva zile dupa.

RETETA 4: Decoct din pastai de fasole uscata. Si pastaile de fasole au proprietatea de a diminua cantitatea de zahar din sange. Inmuiati, vreme de 2 ore, 100 g de pastai uscate, taiate marunt, intr-un litru si jumatate de apa. Lasati-le sa fiarba pana ce lichidul se reduce la jumatate, apoi lasati-le la macerat toata noaptea. Beti peste zi lichidul, intre mesele principale.

RETETA 5: Tinctura de laptuci(salata verde). Se obtine punand la macerat timp de 4 zile o cantitate egala de laptuci proaspete si de alcool de 90 grade (de exemplu: 1/2 kg salata verde si 1/2 l alcool). Strecurati lichidul printr-un tifon, apoi turnati-l intr-o sticla inchisa la culoare, pe care-o astupati cu un dop. Nu faceti o cantitate prea mare. Se administreaza 60 de picaturi in putina apa, de trei ori pe zi, inainte de mesele principale. Acest leac scade glicemia si cu 30%. sursa: frunza-verde.ro
D.F.





Adauga un comentariu