Diete si regimuri

Retete pentru slabit va pot pune in pericol sanatatea

Publicat: 30 dec. 2010

Cu un singur click pe net Google iti ofera miile de retete pentru slabit, care de care mai garantate ca fac minuni, mai ales ca ar fi fost recomandate si de vedete. Din pacate nicio reteta de genul acesta, oferita la gramada, nu poarta girul vreunui medic nutritionist si nici nu pomeneste de consecinte, care, uneori, pot fi dramatice.

Daca miscarea depinde de noi, ceea ce mancam, din piata ori de la supermarket-uri, e greu de controlat ori de evitat. Mancarea nu-i sanatoasa, oricat ne-am minti noi sau altii ca e ecologica, adica naturala. Am auzit producatori spunand ca ei niciodata nu ar manca produsele pe care le vand cu eticheta pe ele, cum ca ar fi naturale, neatinse de chimicale.

Sa revenim la retetele de slabit, de la care asteptam minunile promise, minuni care nu se vor intampla niciodata daca nu stim ce sa facem. Ca sa slabim ori ca sa ne mentinem la o greutate optima, conforma cu varsta si inaltimea, ne trebuie, in primul rand, vointa. Vointa de a ne misca, vointa de a renunta la comoditate si sedentarism.

O dieta sanatoasa trebuie sa contina din toate alimentele cate putin acru, dulce, sarat si iute. Greselile cele mai mari se fac la retetele exclusiviste. Corpul uman are nevoie, zilnic, si de putin dulce, si de putina grasime. 

Retetele exclusiviste fac ravagii. Am vazut persoane care, intr-adevar, au slabit, urmand o reteta dintr-aceasta dar le-a cazut parul din cap cu pumnul.

Toti vrem sa aratam bine, sa fim mai vioi si mai supli, dar, nu trebuie sa ne jucam cu sanatatea noastra si nici sa apelam, in disperare, la orice reteta de slabit, fara sa ne informam, fara sa cerem sfatul unui specialist. Riscurile sunt foarte mari si urmarile, cateodata, ireversibile.

Cinci condimente care te scapa de cateva kilograme

Ce poti manca seara fara sa te ingrasi – dieta

5 mituri despre excesul de greutate

Untura de peste este buna pentru inima dar nu ajuta la slabitloading...

Adauga un comentariu