Secretele istoriei

Retragerea STATULUI ISLAMIC scoate la iveala planuri DIABOLICE de a ataca in EUROPA

Publicat: 28 nov. 2016

Tot mai multe informatii referitoare la planuri de atac ale Statului Islamic in Europa au fost dezvaluite de serviciile secrete, in ultima vreme. Seful coalitiei militare care lupta impotriva extremistilor, britanicul Rupert Jones, a facut mai multe dezvaluiri pentru publicatia Daily Telegraph.

Multe date au fost gasite si capturate in orasul irakian Mosul, iar aceste documente este de asteptat sa aduca detalii despre planurile, banii si membrii retelei Statul Islamic din Irak si Levant.

Generalul maior Rupert Jones a avertizat ca „nu exista solutii rapide” in lupta pentru eliberarea celui de-al doilea mare oras irakian, in atacul care intra deja in cea de-a doua luna.

Generalul britanic a criticat si afirmatia lui Donald Trump, care spunea ca aceasta coalitie internationala nu este suficient de agresiva, pentru a invinge miscarea extremista cunoscuta si sub numele de Daesh.

Generalul Jones, care este al doilea ca rang in ierarhia conducerii coalitiei anti-ISIS, a acordat un interviu jurnalistilor de la The Telegraph, cand acestia au vizitat, recent, trupele britanice trimise la baza aeriana Al Asad din vestul Irakului, unde ii antreneaza pe irakieni, pentru a lupta cu militantii.

Volumul informatiilor descoperite pana acum este atat de mare, incat coalitia a infiintat un laborator in Golf pentru a analiza laptopurile, telefoanele si computerele militantilor si a le afla secretele, pe care sa le transmita mai departe serviciilor secrete.

Cucerirea orasului sirian Manbij, care a fost o poarta pentru jihadistii care plecau in Turcia si  apoi in Europa, a fost o sursa extraordinara de informatii importante, a explicat ofiterul britanic.

Dar a avertizat ca militantii vor reusi totusi sa conduca diverse atacuri, atata timp cat raman in cartierul lor strategic, Raqqa.

Generalul a afirmat: „Manbij a fost extrem de important pentru operatiunile externe. O cantitatea imensa de informatii adunate la Manbij era legata de riscurile si amenintarile la adresa Europei. Acum urmeaza sa incepem izolarea orasului Raqqa. Pentru ca atata timp cat Raqqa exista, de acolo se pot orchestra operatiuni externe. Cu cat mai curand eliberam Raqqa, cu atat mai bine”, a explicat oficialul britanic.loading...

Adauga un comentariu