Sport

Returul cu Gyor a devenit „piatra de încercare” pentru CSM Bucuresti, înaintea meciului de titlu cu SCM Valcea

Publicat: 11 feb. 2019

CSM Bucuresti a revenit pe locul 2 în Grupa 2 principala a Ligii Campionilor, dupa ce s-a impus duminica în Germania, 38-30 pe terenul echipei Thuringer, iar o zi mai devreme Gyor a câstigat prima partida cu Vipers Kristiansand, scor 33-29. Mai mult, campioana României a obtinut calificarea matematica în sferturile de finala.

Lucrurile au început sa intre pe fagasul normal în tabara campioanei României, dupa o evolutie destul de buna în Germania, în care s-au remarcat mai multe jucatoare. CSM Bucuresti s-a calificat deja în sferturile de finala, dar lucrurile sunt departe de a fi transate. Din contra, "tigroaicele" au motive cât se poate de serioase pentru a ramâne conectate la ce urmeaza în urmatoarele trei jocuri, astfel încât sa-si mareasca sansele de a ajunge în Final Four pentru al patrulea an la rând.

În acest moment, CSM este locul 2, la trei puncte distanta de liderul Gyor si cu un avans de doua puncte în fata campioanei Norvegiei. În principiu, echipa maghiara nu mai are cum sa piarda locul 1 în grupa, fiind greu de crezut ca va ceda cel putin doua jocuri în urmatoarele trei etape. Pentru reprezentanta României, obiectivul principal devine acum locul 2 în grupa, fapt care iar permite sa joace acasa meciul retur din sferturile de finala. Mai mult, ar evita, foarte probabil, doua nume extrem de periculoase, Metz si Rostov Don. La cum se prezinta raportul de forte în Grupa 1, Buducnost ar fi cea mai abordabila adversara pentru sferturi din acest trio.

Pentru a fi sigura de locul 2, CSM Bucuresti are nevoie de 5 puncte, pentru a nu fi nevoita sa astepte ultimul meci din grupa dintre Vipers si Gyor. În acest caz, "tigroaicele" au nevoie de cel putin un punct cu campioana Ungariei în partida din 23 februarie de la Bucuresti. Acel test va fi si o adevarata piatra de încercare înaintea partidei cu Vâlcea, din 13 martie, decisiva pentru câstigarea campionatului.

În alta ordine de idei, Cristina Neagu nu mai conteaza în acest sezon pentru titlul de golgheter în Liga Campionilor, fiind accidentata. În schimb, campioana României a reusit sa "propulseze" alte doua jucatoare în tentativa de a obtine acest trofeu, pe Andrea Lekic si Jovanka Radicevic. Coordonatorul de joc este pe locul 4, la doua goluri distanta de Ana Gros, aflata pe locul 1 cu 57 de goluri. De asemenea, Jovanka Radicevic a urcat pe locul 6, dupa ce a marcat de 13 ori cu Thuringer, fiind la cinci goluri distanta de handbalista slovena.loading...

Adauga un comentariu