Eveniment-Social

Reusita pentru invatamantul iesean! Liceanul Andrei Sandu, de la Colegiul National – laureat al Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica

Publicat: 12 nov. 2018

In perioada 1 – 11 noiembrie 2018 s-a desfasurat a XII-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica 2018, Beijing, China. Romania a participat cu doua echipe formate din cate cinci elevi. Judetul Iasi a fost reprezentat de Andrei Sandu, licean in clasa a XII-a la Colegiul National, sub indrumarea profesorului Andu Ouatu.

Citeste si: REMARCABIL! Doi liceeni de la Colegiul National Iasi vor reprezenta Romania la doua mari COMPETITII MONDIALE – FOTO

Andrei a reusit astfel sa castige prin performantele sale o medalie de argint. Succesul acestui elev talentat vine în continuarea unor rezultate exceptionale: anul trecut a obtinut medalia de aur la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamântului; anul acesta s-a calificat si la Olimpiada Internationala de Geografie.

In acest context, profesorul Ouatu a tinut sa transmita urmatoarele: "E reusita unei intregi echipe deosebite, a unui copil aparte si a Colegiului National Iasi. Este o premiera pentru Iasi acest premiu international pe zona de Astronomie si Astrofizica. Esential este ca Andrei are alte si variate performante internationale si, tocmai de aceea, este ceva aparte", a punctat profesorul.

Citeste si: Ei sunt EROII – OLIMPICI ai Iasului. Au cucerit AURUL tocmai in Canada – FOTO

De precizat ca, astazi, Andrei Sandu va ajunge in Romania. "Participarea la aceasta olimpiada internationala ma face sa ma simt atât onorat, deoarece pot sa-mi reprezint nu numai tara, ci si judetul si scoala, cât si fericit, deoarece pot lucra pentru o disciplina care este printre favoritele mele, si care este si o Stiinta foarte importanta pentru viitorul nostru, al societatii umane. Aceasta olimpiada se remarca prin faptul ca îmbina doua stiinte, anume Fizica si Astronomia, ambele domenii fiind de interes pentru mine", a precizat Andrei, inainte de a pleca in China.

Adauga un comentariu