Actualitate

Revelion 2010: cu politia in coaste!

Publicat: 31 dec. 2009

Afisat la 13:41

Revelionul 2010 n-a fost chiar o petrecere vesela in mari metropole ale lumii: la New York, autoritatile le-au interzis petrecaretilor veniti sa celebreze Anul Nou in faimoasa Times Square sa poarte rucsaci, la Antipozi, in Sydney au fost impuse reguli aspre referitoare la bautul in public, in timp in Thailanda, la Bangkok, masurile de securitate au fost draconice.
La New York, locul uneia dintre cele mai mari petreceri de Revelion din lume, unde sunt asteptate in fiecare an circa un milion de persoane, accesul oamenilor a fost limitat de bariere, in timp ce prin multime au patrulat agenti de politie in uniforma si in civil. In garajele din zona au fost desfasurate perchezitii in cautare de bombe, in timp e in perimetrul adiacent Times Square au fost instalate detectoare de agenti radiologici si chimici.
In Auckland, Noua Zeelanda, strazile au fost inchise, vanzarea de alcool a fost interzisa, in vreme ce politia patrula pe strazi. In vecini, la Sydney (Australia), principala grija a politiei a fost alcoolul: peste 2.500 de ofiteri de politie au patrulat pe strazi, in unele zone ale orasului vanzarea de bauturi alcoolice fiind interzisa. De asemenea, au fost folosite patrule de politie cu caini dresati pentru a depista droguri. „Oamenii s-au saturat pana peste cap de idiotii beti care nu se pot abtine si le strica altora seara”, a declarat Michael Daley, ministru de interne al statului New South Wales, care cuprinde si celebra metropola australiana.
In Thailanda, politia a desfasurat o forta de circa 20.000 de politisti, in principal la 39 de locatii din jurul capitalei Bangkok. In jur de 4.000 de politisti au fost amplasati in vecinatatea unui centru de shopping din centrul capitalei, unul dintre locurile vizate de atentatele teroriste de acum trei ani, in care au murit trei persoane si au fost ranite alte 36.
La Berlin, unde de fiecare Revelion se aduna in jur de un milion de persoane in fata Portii Brandenburg, oamenii au fost perchezitionati de forte de securitate, amplasate la punctele de acces.
In Brazilia, pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro, unde anual se aduna cam doua milioane de persoane pentru a urmari artificiile de Anul Nou, aproape 1.500 de membri ai politiei militare au fost desfasurati pe intreaga lungime a celebrei plaje, de circa 5 km. Plaja a fost supravegheata si prin intermediul unor camere cu vedere in infrarosu, in timp ce politia a instalat circa 30 de posturi de observatie.loading...

Adauga un comentariu