News Flash:

Revelion de cinci stele la restaurant Europa

18 Decembrie 2001
1392 Vizualizari | 0 Comentarii
In ultimii ani, iesenii au inceput sa se obisnuiasca cu o puzderie de restaurante , unele rasarite peste noapte , altele ce si-au faurit o faima mai intai in alte orase. Din peisajul atat de bogat al localurilor iesene a lipsit totusi, mult timp ,un stil. Stilul clasic si select ,cu servire ireprosabila ,dar in acelasi timp , fireasca ,cu preparte bine alese, si atmosfera primitoare si calda, stilul Europa, stilul restaurantului de cinci stele.

•Primul Revelion organizat in Complexul W.T.C.Iasi

Chiar din momentul in care pasesti pentru prima oara in cladirea Hotelului Europa resimti din plin atmosfera de bun gust intalnita pana mai ieri doar in Occident. Grija pentru fiecare detaliu , calitatea , au dus de la bun inceput ,categorisirea hotelului , ca fiind cel mai luxos din Moldova. Conceptul World Trade Center a impus ca pe langa spatii de cazare adecvate, hotelul sa beneficieze si de un restaurant select, o braserie, si un bar toate la inaltimea pretentiilor "cinci stele".
Chiar daca restaurantul Europa nu si-a faurit inca o traditie, era de neconceput ca din buchetul ofertelor de Revelion , sa lipseasca, oferta petrecerii sfarsitului de an la W. T. C. Fiind de altfel prima ocazie pe care o au ieseniii de a petrece Revelionul la un restaurant de cinci stele .
"Desi World Trade Center isi are originea in Statele Unite ale Americii, nu am intentionat nici un moment sa copiem modelul american. De fapt pretutindeni in lume unde intalnesti sedii ale WTC se vede amprenta propriei culturi a statului respectiv. In Iasi acest lucru este evident pana si in meniul de Revelion pe care -l pregatim. Clientii nostri vor avea surpriza preparatelor traditionale romanesti, gatite intr-o maniera deosebita de catre maestrul bucatar al restaurantului",ne-a marturisit Gheorghe Ionescu manager general IMPROIECT.
Preparatele servite in noaptea dintre ani imbina cu succes arta romaneasca a gatitului si bucataria occidentala. Incepand cu ora 21 si pana la 6 dimineata clientii vor fi delectati cu 14 aparitii culinare , incepand cu gustarea rece urmata rand pe rand de peste, piept de rata, sarmalute, friptura de porc la tava, dar si viunuri de vinoteca , cognac, produse de patiserie, branzeturi fine, cozonac, tort, fructe.

•Mancaruri traditionale preparate dupa retete deosebite

"Toate mancarurile servite in noaptea de Revelion , au fost selectionate cu grija din retetariul propriu. De fapt am ales mancaruri de sarbatoare ce s-au bucurat de aprecierea clientilor ce ne-au vizitat in decursul anului. Baza o constituie mancarurile traditionale, care insa sunt gatite dupa retete speciale" a declarat maestrul bucatar Mihai Buraga cel ce raspunde de gustul preparatelor servite. Mihai Buraga este un obisnuit al locurilor intai abtinute la concursurile de arta culinara desfasurate sub egida Gastroprogram, la Poiana Brasov. De fapt mai mult de 20 de ani si i-a petrecut in Poiana , dar si in Germania si Belgia, unde s-a specializat in mancarurile ce nu necesita un proces termic intens.
Gustarea rece,va deschide festinul. Platoul va fi compus din : muschi afumat, toba, caltabos, piftie de cocos, pateu de gasca, salata de sfecla si hrean, salata verde, masline, conopida murata. Toate sunt preparate de casa , facute dupa retete sasesti. Pentru ca dispun de posibilitati de preparare , bucatarii de le restaurantul Europa s-au decis sa realizeze ei insisi, preparatele traditionale. Pana si muschiul afumat este gatit respectandu-se micile secrete ce-i dau o savoare deosebita. Se va folosi rumegus de fag, pentru ca in procesul de afumare sa nu se altereze calitatile deosebite ale carnii.
Toba este preparata dupa o reteta germana, adaugandu-se ingrediente speciale. Caltabosii, vor contine ,pe langa orez si condimente ,organe de porc, reteta clasica fiind oarecum modificata. Din meniul de Revelion nu putea sa lipseasca, piftia de cocos prezentata in diferite forme, dar nici pateul de gasca, cu cognac si nucsoara.Toate preparatele sunt asezonate cu muraturi de casa.
Printre preparatele de sarbatoare de la revelionul organizat de restaurantul Europa al doilea in ordinea servirii, se afla saramura de crap cu mamaliguta. "Desi in meniul nostru exista felurite mancaruri de peste am observat ca multi clienti prefera traditia in detrimentul preparatelor exotice. Am ales saramura de crap pentru gustul ei deosebit, dar am incercat sa-i punem in valoare calitatile , prin folosirea carnii de crap de Dunare, o carne slaba , savuroasa, ce nu miroase a mal."ne-a declarat Mihai Buraga.
Prima mancare din noul an , apreciata de clienti este pieptul de rata la cuptor, cu galuste surpriza. In mod normal cea mai des intalnita mancare de Revelion este curcanul umplut,dar fiind faptul ca un restaurant de cinci stele trebuie sa serveasca doar preparate nu numai egale in gramaj , dar si egale in continut, pieptul de rata a transat detorita formei sale aproximativ egale, situatia in favoarea sa. Fiecare portie, va contine un piept intreg, tinut la bait 2,3 zile cu o garnitura deosebita, din galuste surpriza cu branza si spanac.
Cea mai traditionala si clasica mancare o constituie sarmalutele din foi de varza si vita,servite cu smantana si mamaliguta. Savoarea deosebita a retetei este data tocmai de respectarea intru-totul a retetelor vechi ,romanesti.
Fripturii de porc , la tava , i s-a rezervat, o garnuitura cu totul deosebita. s-a renuntat la clasicii cartofi prajiti , in favoarea crochetelor care desi realizate tot din cartofi, sunt mult mai gustoase. Sunt folosite o serie de ingrediente clasice: cartofi , oua , branza, verdeturi, dar si unele exotice, cum ar fi migdalele sau condimentele .Intreaga masa de revelion va fi imbogatita de felurite produse de patiserie realizate in laboratorul propriu al restaurantului. Nu vor lipsi cozonacul , rulourile cu diferite umpluturi si bineinteles, "tortul casei" reteta deja consacrat de tort cu ciocolata al restautrantului.

•inovatii in meniul de Revelion

Prezent in desertul marilor restaurante din lume, platoul cu branzeturi fine, este inovatia de succes a restaurantului Europa. Spre sfarsitul mesei va fi servit , ca desert un delicios platou cu branzeturi fine, compus din douasprezece feluri de branza , de la specialitatile clasice, la cele cu mucegai, sau cu diverse umpluturi cum ar fi :Rochefort, Mozarella, Gorgonzola rulade cu chimen. ardei rosu, piper verde, boia, asortate cu fructe, nuci si alune.La masa de Revelion , de o importanta speciala , beneficiaza, nu numai mancarurile, dar si bauturile. La o serie de preparate de cinci stele asa cum sunt cele de la Europa, nu se potrivesc decat bauturi de cinci stele.Clientii nu sunt conditionati de o alegere facuta in prealabil. Bar meniul le sta in intregime la dispozitie, asa ca , bucatele deb Revelion pot fi stropite de cele mai diverse vinuri de vinoteca, cum ar fi :Feteasca alba de Bucium din '71, Riesling de Bucium din '80, Sovignon Blanc de Copou Grasa Romaneasca de Cotnari, Riesling Italian de Bohotin, dar si de o multitudine de marci de cognac sau whischi.Pentru doritori se pot prepara diverse coctailuri dupa retete consacrate.
"Ne dorim ca primul revelion desfasurat in incinta World Trade Center, sa fie un pas cu dreptul in lunga serie de revelioane pe care intentionam sa le organizam. Cu timpul conceptul de restaurant de cinci stele , pe care l-am inaugurat la Iasi speram sa devina din ce in ce mai familiar tuturor. In viziunea noastra un restaurant de calitate, inseamna in primul rand posibilitatea ca cel ce nre calca pragul sa se simta ca acasa. Acest lucru este vizibil din plin la restaurantul Europa. Fiecare detaliu, muzica ambientala din noaptea de Revelion dar si modul de servire a la carte, tind sa realizeze o atmosfera calda , primitoare.Acest lucru ne-a determinat sa modificam viziunea clasica a amplasarii meselor.Locurile in restaurant vor fi ocopate dupa preferinte, neexistand un numar stabilit dinainte de tacamuri, fiecare client fiind liber dupa bunul plac sa se asocieze la masa cu grupul de cunoscuti sau prieteni in compania carora doreste sa stea" ne-a declarat Angelica Ionescu directoarea Hotelului Europa.De altfel nu numai restaurantul dar si intreg hotelul este in prega tiri pentru revelion. Locurile de cazare vor fi puse la dispozitia turistilor si pentru perioada de sfarsit de an. Clientii ce vor petrece noaptea dintre ani la Hotel Europa vor ifi invitati sa se alature celor ce participa la Revelionul organizat in restaurant.
Programul va incepe la ora 21.00 si va tine pana in jur de ora 6 dimineata.Vor fi puse la dispozitie 130 de locuri in restaurant si braserie, iar meniul va costa 2.400.000 de lei .
"Asteptam ca toti cei ce doresc sa incheie anul intr-un mod clasic si distins, sa ne viziteze in noaptea de revelion. Garantam ca vor fi multe surprize,asta bineinteles in afara de savoarea deosebita a mancarurilor.Toate preparatele sunt testate din timp de clienti ce au luat masa la restaurant Europa si care au apreciat aceste preparate culinare , asa ca din acest punct de vedere nu avem nici o emotie.Ne mandrim cu faptul ca in scurta perioada de timp de cand functionam au fost multi cei ce ne-au apreciat. asa ca sSingura emotie pe care o resimtim ,este emotia apropierii sarbatorilor de iarna." ne-a mai marturisit Angelica Ionescu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1479 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013265 (s)