National

Revenire în forță pentru o echipă uriașă! Se va schimba fața fotbalului românesc. Va juca pe un stadion nou și are deja buget impresionant

Publicat: 09 apr. 2021
CSA Steaua - FCSB
Steaua este favorită la promovarea în Liga I.

Revenirea în primă ligă a uneia dintre echipele uriașe ale României ar revoluționa fotbalul de la noi, susține Victor Pițurcă. Fostul selecționer susține că Liga 1 va fi mult mai puternică după ce Steaua va reuși să promoveze.

Odată cu recuperarea mărcii Steaua, cei de la CSA au început drumul spre revenirea în Liga I. Cu un buget uriaș pentru nivelul pe care joacă și cu un stadion nou, Steaua, unul dintre brandurile uriașe din România, promite să redevină o forță. Victor Pițurcă este de părere că revenirea Stelei în Liga I ar aduce o adevărată revoluție în fotbalul românesc și ar ridica foarte mult nivelul. Însă fostul selecționer susține că Steaua are nevoie de investiții private pentru a atinge aceste performanțe.

Steaua este favorită la promovarea în Liga I

În acest moment, Steaua este pe primul loc în seria sa și este favorită la promovare. Însă fosta campioană a Europei trebuie să treacă peste un mare obstacol în drumul spre Liga 2. Principala contracandidată la promovare este FCSB 2, pe care Gigi Becali a întărit-o cu jucători de la prima echipă. Victor Pițurcă este însă încrezător că Steaua va reuși să promoveze și să-și continue ulterior aventura spre Liga 1. Fostul selecționer susține că revenirea pe prima scenă a uriașulul club ar schimba fața fotbalului românesc și toți vor putea profita, deoarece va crește interesul pentru Liga I.

„Dacă Steaua va reveni în prima ligă, să vedeți cum se va schimba fața fotbalului românesc. De asta trebuie să fie conștient și Gigi Becali și să nu mai poarte ură. A făcut, așa e, a făcut. A injectat bani mulți, dar gata! Nu mai e. El mi-a spus cu gura lui și nu o dată că se simte mult mai bine acum, cum este. Că e FCSB, că e echipa lui. Steaua era altceva. Nu era niciodată echipa lui”, a declarat Victor Pițurcă pentru Telekom Sport.

Steaua ar putea redeveni o forță. Stadion nou și buget uriaș

Cu obiectiv revenirea în Liga 1, Steaua se dezvoltă pe toate nivelurile. Echipa din Ghencea beneficiază de un stadion nou – cel mai modern din România, dar și de o susținere financiară importantă. În anul fiscal 2019, Steaua a avut un buget de aproape un milion de euro, deși echipa a jucat în Liga 4. Și în acest sezon, Steaua beneficiază de un buget important, având în vedere că își permite să susțină salariile unor jucători cu experiență în Liga I. Însă Victor Pițurcă este de părere că „roș-albaștrii” trebuie să treacă la următorul nivel și să permită și implicare unor persoane private în finanțarea clubului.

Concret, Victor Pițurcă susține că Steaua are nevoie de un investitor care să susțină echipa mai departe, deoarece în actuala formă de organizare nu poate promova. În plus, uriașul club va avea nevoie de un buget foarte consistent, care să-i permită să redevină o forță a fotbalul românesc:

„Eu nu mă voi implica atât timp cât Steaua conduce această echipă. Această echipă nu trebuie să fie condusă de Armată. E nevoie de un alt Gigi Becali. Nu se poate altfel, nu poate să promoveze. Ce acționar? Cu ce să fiu acționar? 5% la Steaua? Steaua, dacă revine pe prima scenă, are nevoie de în jur de 20 de milioane de euro pe an”, a mai spus Victor Pițurcă.
Adauga un comentariu