Magazin

REVIEW. BMW X6, impresionant de la prima vedere – FOTO, VIDEO

Publicat: 20 mai 2015
A doua generatie BMW X6 este inca o masina de nisa, insa imbunatatirile aduse o vor face sa fie tot mai dorita de clienti. BMW a declarat ca a inventat vehiculul destinat activitatilor sportive atunci cand a introdus pe piata, in 2008, versiunea X6. In ciuda faptului ca a fost lansata in plina recesiune, la un pret destul de mare, masina a fost vanduta foarte bine. A doua generatie X6 incorporeaza succesul primei versiuni, cu o noua infatisare, interior luxos si posibilitatea de a manevra usor un autovehicul atat de mare. Noul design include linii similare celor folosite pentru modelele X4 si X5, insa aerodinamica este cu mult imbunatatita. In plus, creatorii X6 au eficientizat aceasta versiune, scazand consumul de carburant cu 22%.


Sports Activity Coupe-ul de la BMW este cel mai discutat model din gama producatorului neamt, cu o cifra de 250.000 de unitati vandute. Noul BMW X6 sta pe platforma lui BMW X5, in timp ce formele Sport Activity Coupe-ului il fac sa fie mai lung si mai lat decat docilul SUV. In comparatie cu generatia anterioara, noul BMW X6 a crescut cu 3.2 centimetri in lungime, cu 0.6 centimetri in latime si cu 0.3 centimetri in inaltime, in timp ce ampatamentul a ramas acelasi cu cel al primei generatii si cu cel al noului X5. Cu toate acestea, materialele usoare folosite in componenta noului BMW X6 ii reduc masa totala cu pana la 40 de kilograme, ceea ce inseamna performante mai bune, fie ca vorbim de cele dinamice sau de cele de economie de combustibil. Portbagajul a crescut cu 10 litri, ajungand la un volum de 580.

 
La interior si, implicit, din punct de vedere al dotarilor, comparatia cu BMW X5 poate continua. Noul X6 preia elementele de interior care au debutat pe X5, cum ar fi volanul sport, selectorul cutiei de viteze, scaunele din spate profilate individual, captuseala moale a tunelului median etc. Apropo de scaunele din spate – dispun de o modularitate 40:20:40 si, prin rabatarea lor, volumul de incarcare al portbagajului creste la 1.525 de litri. Noul BMW X6 vine in doua versiuni, Design Pure Extravagance si M Sport. Gama de motorizari de debut pentru noul BMW X6 cuprinde doua dieseluri sase-in-linie, de 3.0 litri, cu 258 si cu 381 CP si un V8 bi-turbo pe benzina, de 450 CP. Incepand cu anul viitor BMW X6 va primi si motorul pe benzina, cu sase cilindri in linie si cu 306 CP si un diesel cu 313 CP. De oricare dintre aceste motorizari se va ocupa transmisia automata Steptronic Sport cu opt trepte – care vine, asa cum deja ne-am obisnuit, cu functia Launch Control. www.bmw-apan.ro.

 
Tags:
Comentarii
  • Zise unul cu logan………..

   Mentalitatea e proasta la noi in tara, si tu fiind un exemplu.

   Inseamna ca toti germanii si toate natiile in lumea asta is cocalari ca au BMW X-3-4-5-6 sau nustiu ce alt model…

   Totul depinde de sofer, nu inseama ca orice sofer e *****, sau orice sofer e cocalar si tupeist la volanul unei asemenea masini.

   Cate accidente cu BMW x6 vezi la TV???? Drept dovada cei care conduc masini gen, nu prea fac accidente si sunt mai responsabili…

   Daca te uiti pe BZI la articole, sunt numai BMW-uri dinastea ieftine conduse de „cocalari” implicate in accidente.

   Nu poti judeca un om dupa masina, ci dupa stilul lui de sofat. Daca e tupeist, nu da prioritate etc, atunci e cocalar.

Adauga un comentariu