National

Revizuirea Constitutiei s-a votat prin manipulare

Publicat: 03 dec. 2003
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:42951;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Afirmatia apartine deputatului PRM Vlad Hogea

Intr-o declaratie politica rostita ieri in Parlament, deputatul PRM Vlad Hogea a aratat ca romanii nu au votat noua Constitutie in cunostinta de cauza. Deputatul iesean sustine ca pentru referendumul privind votarea Constitutiei, PSD a recurs la o adevarata campanie de manipulare a opiniei publice. „in mod evident, populatia nu a fost informata corect cu privire la necesitatea modificarii Constitutiei. Singurei formatiuni parlamentare care s-a opus revizuirii, Partidul Romania Mare, i s-a interzis, practic, accesul pe posturile de radio si televiziune, iar interventiile in presa centrala au fost aspru cenzurate si deformate”, a declarat Vlad Hogea.
Acesta a adaugat ca Guvernul a alocat 800 mii de Euro pentru publicitatea in mass-media privata privind votarea noii Constitutii, iar managementul campaniei a fost atribuit, fara licitatie, unei firme apropiate puterii si, din aceasta cauza, exista mari suspiciuni cu privire la corectitudinea informarii corecte a populatiei in aceasta directie. „De remarcat ca, in aceste conditii, e limpede ca s-a ajuns la vicierea grava a procesului electoral, cu atat mai mult cu cat la toate talk-show-urile si emisiunile informative lipseau pozitiile critice la adresa referendumului, iar revizuirea Constitutiei era prezentata ca un dat firesc”, a precizat deputatul iesean.
In saptamanile dinaintea votarii nu s-au discutat punctele de revizuire ca atare, ci doar chestiuni secundare, asa ca, pe 18 si 19 octombrie, cetatenii care au mers la vot nu au avut habar pentru ce se exprimasera prin acel „DA”, adauga deputatul iesean. „Multi erau convinsi ca il votasera pe Ion Iliescu pentru un nou mandat prezidential. PSD nu avusese nici cea mai mica intentie de a supune Constitutia unei dezbateri publice, pentru ca romanii sa cunoasca ce prevederi ar trebui modificate si din ce motive. Totul a fost o perdea de fum, a manipularii grosolane”, sustine raspicat deputatul PRM.
Vlad Hogea este convins ca Referendumul privind votarea Constitutiei a fost o repetitie generala pentru PSD in vederea organizarii alegerilor locale si generale din 2004. Deputatul iesean adauga insa ca PSD si-a putut da seama ca electoratul nu va iesi la vot in 2004, datorita dezastrului actualei guvernari. „in fata nemultumirilor populare crescande, a valului urias de aderenta la PRM si a dorului romanilor de normalitate, in 2004 vechile si noile diversiuni nu vor valora prea mult. Primele semne se vad deja. Jumatate din electorat nu a iesit la vot pe 18-19 octombrie”, a mai spus Vlad Hogea. Acesta considera ca pe 18 si 19 octombrie romanii s-au opus federalizarii Romaniei pe criterii etnice, datorita prevederilor noii Constitutii si, din aceasta cauza, PSD va fi sanctionat de electorat si la alegerile din 2004.
(C.M.)

Adauga un comentariu