Local

Revoltă în alianța USR- PLUS Iași. Traseiștii de la PNL au ajuns în partidul controlat de deputatul Cosette Chichirău pentru alegerile locale 2020. Partenerii Uniunii nu i-au vrut pe liste

Publicat: 29 iul. 2020
Marius Bodea, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat au fugit din PNL în alianța USR- PLUS Iași
Marius Bodea, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat au fugit din PNL în alianța USR- PLUS Iași

Un nou scandal intern în alianța USR- PLUS Iași. Cei trei foști liberali care au demisionat din PNL Iași pentru a prinde un nou ciolan de ros au intrat oficial în USR. Adeziunea acestora la USR a fost sprijinită de deputatul Cosette Chichirău, în ciuda opoziției făcute de membrii PLUS Iași. Foștii aleși locali PNL Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat s-au alăturat deputatului zero Marius Bodea la USR pentru a prinde un loc pe listele la alegerile locale 2020

Traseiștii de la PNL au ajuns în partidul controlat de deputatul Cosette Chichirău

Un nou scandal intern a apărut în alianța USR- PLUS Iași. Foștii liberali care au demisionat din PNL Iași pentru a prinde un nou ciolan de ros la alegerile locale 2020 au intrat oficial în USR. Adeziunea traseiștilor de la PNL în filiala USR a fost sprijinită de deputatul Cosette Chichirău, în ciuda opoziției făcute de membrii PLUS Iași. Foștii aleși locali PNL Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat s-au alăturat deputatului zero Marius Bodea la USR pentru a prinde un loc pe listele de la alegerile locale.

Scandal în alianța USR- PLUS Iași. Traseiștii au ajuns pe listele USR după ce PLUS i-a refuzat în partid

Alianța USR- PLUS Iași a ajuns să se cutremure din cauza celor trei traseiști intrați cu sprijinul deputatului Cosette Chichirău. Cei de la PLUS nu i-au vrut în partidul lor, astfel încât toți trei au semnat adeziunea la USR Iași. Cu toate acestea, PLUS a impus ca cei trei să ocupe locurile destinate USR Iași în cadrul listelor pentru alegerile locale 2020.

„Aseară (27 iulie 2020) s-a votat în Biroul Județean derogarea de la traseism și primirea în USR a celor trei fugari de la PNL. Lumea este revoltată, iar cei de la PLUS nu au vrut să-i primească la ei în partid. Le-am spus să-i ia USR-ul la ei, că ei i-au adus, și să-i pună pe locurile destinate celor de la USR pe listă”, a spus un membru USR Iași.

Alegerile locale 2020, miza pentru viitorul traseiștilor de la PNL

Deputatul Cosette Chichirău a uitat de conceptul oameni noi în politică și i-a adus pe cei trei în alianța USR- PLUS Iași fără a ține cont de ceea ce au cerut ceilalți membri din jurul său. „Marius Bodea, Etienne Ignat și Răzvan Timofciuc s-au alăturat proiectului de schimbare inițiat de alianța USR- PLUS și au devenit membri ai Uniunii Salvați România. Pentru a ne atinge obiectivul, avem nevoie de toate forțele curate din societate și din politică, care au luptat în ultimii ani împotriva mafiilor din jurul Primăriei și Consiliului Județean Iași. Alăturarea lui Marius Bodea și a consilierilor locali Etienne Ignat și Răzvan Timofciuc ne duce mai aproape de unificarea tuturor forțelor reformatoare din Iași”, a spus Cosette Chichirău, președintele USR Iași.

Procesomanii și scandalagii intrați în alianța USR- PLUS Iași cu sprijinul deputatului Cosette Chichirău

Deputatul Cosette Chichirău a menționat că noii membri în alianța USR- PLUS Iași sunt oameni noi și curați. Cei doi foști aleși locali PNL sunt cunoscuți ca procesoamani notorii. În mandatul 2016-2020 au deschis mai multe procese autorității locale din municipiul Iași pentru a-și face imagine. „Alianța USR-PLUS vine în fața ieșenilor, din municipiu și județ, cu o echipă de oameni valoroși și cinstiți, care au cariere profesionale respectate și programe de dezvoltare articulate. Avem datoria să construim împreună o alternativă reală pentru clasa politică actuală, împreună cu oameni care au demonstrat că sunt devotați acelorași valori ca și noi: cinste, competență, respect pentru banul public și pentru cetățeni”, a mai susținut deputatul Cosette Chichirău.

Comentarii
  • As fi votat poate cu USR daca nu era Bodea in acest partid. Bodea a stricat imaginea USR care si asa era fragila. Chichirau si Bodea….. retrageti-va din cursa electorala nu aveti nicio sansa. PARTIDUL VERDE salveaza iesenii sau PMP in rest nu avem cu cine vota

Adauga un comentariu