Titlurile zilei

Revoltă în cartierul ieșean Tătărași. Mai multe familii organizează un protest de amploare împotriva controversatului afacerist Ioan Budeanu. Ieșenii blochează accesul către spațiile din esplanada Oancea după ce patronul Coseli SA le-a luat proprietățile cu japca

Publicat: 18 sept. 2020
Ieșenii care locuiesc pe strada Han Tătar din Tătărași organizează un protest de amploare împotriva patronului Coseli SA, Ioan Budeanu
Ieșenii din strada Han Tătar organizează un protest împotriva patronului Coseli SA, Ioan Budeanu

Mai multe familii de ieșeni din cartierul Tătărași au anunțat că vor organiza un protest de amploare împotriva patronului Coseli SA Iași. Oamenii îl acuză pe omul de afaceri Ioan Budeanu de faptul că forțează să execute în mod abuziv spațiile pe care aceștia le folosesc de zeci de ani și pentru care au acte de proprietate. Deși s-a încercat evacuarea spațiului încă de la începutul lunii septembrie, mai multe bunuri ale celor 15 familii de ieșeni, printre care autoturismele acestora, sunt blocate în locația urmărită de patronul Coseli SA. La această problemă, Ioan Budeanu a răspuns sec și pe un ton amenințător: „Ce vă interesează pe voi, nu aveți ce face?!”

Mai multe familii de ieșeni care locuiesc în zona esplanadei Oancea din cartierul Tătărași vor organiza un protest de amploare împotriva patronului Coseli SA. Este vorba despre proprietarii apartamentelor unui bloc turn din strada Han Tătar care îl acuză pe omul de afaceri Ioan Budeanu de faptul că forțează nota să execute un spațiu aflat la subsolul blocului și pe care oamenii îl folosesc de zeci de ani, mai precis din momentul în care și-au cumpărat apartamentele. Deși au acte de proprietate și folosesc spațiile nestingherit de vreme îndelungată pentru parcarea mașinilor și depozitarea bunurilor personale, oamenii s-au trezit cu adrese de la executorii judecătorești prin care sunt informați că spațiul este evacuat și executat silit în favoarea Coseli SA, firmă care aparține controversatului afacerist Ioan Budeanu.

Din acest motiv, locuitorii din strada Han Tătar au anunțat că vor organiza un protest pe data de 25 septembrie 2020 în cadrul căruia vor bloca accesul în spațiul vizat de patronul Coseli SA.

„Ioan Budeanu de la Coseli a profitat de situația Asociației de Proprietari care este în desființare și de faptul că nimeni nu este interesat de ea, a dat în judecată asociația să ia spațiile, deși ele ne aparțin nouă, proprietarilor de apartamente individuale. Am deschis un dosar ca persoane fizice de această dată și vom atașa fiecare la dosar actele de proprietate și documentele de la Oficiul de Cadastru din care reiese că noi suntem proprietarii de drept ai spațiilor de la subsol, încă sunt bunuri înăuntru. Ne-am organizat ca pe data de 25 septembrie să facem un protest și să blocăm intrarea, iar în acest fel să atragem atenția la ce vrea să facă domnul Budeanu de la Coseli”, au spus locuitorii blocului 362 din strada Han Tătar, municipiul Iași.

Familiile din Tătărași au dat în judecată ca persoane fizice compania Coseli SA și solicită suspendarea executării silite

Nu mai puțin de 15 proprietari ce fac parte din familiile care ocupă apartamentele blocului din esplanada Oancea, cartierul Tătărași din municipiul Iași, s-au organizat și au deschis împreună un nou proces prin care solicită, ca persoană fizică de această dată, suspendarea executării silite a spațiilor de la parterul blocului. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Iași pe data de 16 septembrie, iar printre cei care au deschis procesul împotriva Coseli SA se numără ieșenii care au folosit în ultimii ani spațiile respective și pentru care dețin acte de proprietate. Concret, reclamanții firmei patronate de Ioan Budeanu sunt ieșenii: Titel Petrușcă, Carmen Ionela Burla, Ioan Dima, Dan Dumitru Rusu, Iuliana Rusu, Cristina Florin Rusu, Cristina Florin Astafiei, Gheorghe Mihalache, Angela Moroșanu, Ana Rîmbu, Eugen Borcilă, Maria Lupu, Dan Iulian Zala, Beatrice Gabriela Sipos, Gheorghe Barbazan și Grigore Vavilov.

Oamenii au luat această decizie după ce Coseli SA a dat în judecată Asociația de Proprietari Han Tătar nr. 10-14 bloc 362 pentru a intra în posesia spațiilor respective, însă niciun reprezentant al asociației nu s-a prezentat la procese.

„Budeanu umbla cu cofraje de ouă din ușă în ușă să le doneze la vecini și pentru asta cerea o semnătură pe un tabel”, spun ieșenii din Tătărași

La începutul lunii septembrie, executorii judecătorești însoțiți de jandarmi i-au luat cu asalt pe ieșenii care locuiesc în blocul din strada Tătărași. Oamenii au avut atunci o mare surpriză pentru că nu se așteptau și nici măcar nu știau despre faptul că spațiul de la parterul blocului urmează să fie evacuat de Coseli prin ordin judecătoresc.
Ieșenii care locuiesc în Tătărași mai povestesc faptul că omul de afaceri Ioan Budeanu a umblat în urmă cu mai mulți ani printre vecinii din cartier pentru a strânge o listă de semnături, însă nu știu exact pentru ce.

„Nu știm cum s-a învârtit și a făcut rost de acte să obțină ordin judecătoresc, dar știm că în urmă cu ceva ani Budeanu umbla cu cofraje de ouă din ușă în ușă să le doneze la vecini și pentru asta cerea o semnătură pe un tabel”, au mai spus ieșenii care locuiesc la blocul 362 din strada Han Tătar.

Afaceristul Ioan Budeanu: „Ce vă interesează pe voi, nu aveți ce face?!”

Contactat telefonic de către reporterii BZI, controversatul afacerist Ioan Budeanu a spus sec și pe un ton amenințător:

„Ce vă interesează pe voi, nu aveți ce face?!”.

Ioan Budeanu este unul dintre cei mai controversați oameni de afaceri din Iași, iar de-a lungul timpului a fost implicat în numeroase scandaluri. Patronul de la Coseli SA a fost acuzat că a reușit în mod scandalos să devină proprietar al companiei producătoare de condimente, esențe și arome pentru industria alimentară. Acesta a fost acuzat că a provocat intenționat retragerea din companie a moștenitorilor lui Valentin Dan Oana, unul dintre cei care au pus bazele firmei. De asemenea, prin intermediul Managhy SRL, o altă firmă controlată în trecut de Ioan Budeanu, au fost făcute mai multe evacuări, fiind celebru cazul unei familii de bătrâni pensionari care a ajuns să fie evacuată după ce Coseli SA și Managhy SRL au pus ochii pe spațiul acestora.

Comentarii
  • Ce sa mai spun.Am crezut ca justitia va analiza in detaliu de fapt care este adevaratul proprietar.Nu a fost asa.Daca asta se mai numeste justitie in Romania apoi sa-mi „bag picioarele”.Atunci cind a fost refuzata plingerea noastra incompletul de judecata la Curtea de Apel au fost trei „JUDECATOARE” care pur si simplu nu au analizat atent actele depuse.Cu alte cuvinte le-a durut in p. caci au si ele asa ceva.Sunt si ele oameni.Ce spuneti? Am dreptate sau nu.Ori cum.Noi mergem mai departe si numai bunul Dumnezeu cred ca ne va ajuta.In baza justitie nici o nadejde.Pai cum naiba naibilor😊 chiar nu vede nimeni ca acel spatiu este al nostru iar COSELI-stii au in cealalta parte a subsolului.Oare domnii de la Oficiul de Cadastru sunt asa de „timpi”.De atitia ani noi facem intabularea spatiilor de parcare ori acuma vezi doamne treaba nu este buna.Cum se poate asa ceva.Cred si trebuie sa facem plingere si la DNA.Poate dumnealor au mai multa „glagorie” in cap.Cum mama „masii”tu ca firma te judeci cu Asociatia de Locatari,care nu are nimic de administrat in acel spatiu si ne executi pe noi,proprietarii spatiului de parcare.Poate citeste si cineva de buna credinta ce am scris eu aici.Astazi a fost si domnul Ciobanul de la Primarie in parcarea cu pricina si a ramas nedumerit de ceia ce se intimpla.

Adauga un comentariu