Actualitate

Revolta in randul populatiei! Iesenii vor sa scape de comunitatile de tigani din centrul orasului: „Murdaresc, distrug, sparg seminte, urla, cersesc si escrocheaza”

Publicat: 24 iul. 2018
1

Mai multi ieseni au ajuns in pragul disperarii din cauza numerosilor tigani care locuiesc, in cele mai multe cazuri abuziv, in casele din centrul orasului. Din acest motiv, oamenii au deschis o petitie prin care cer administratiei locale eliberarea imediata a imobilelor ce apartin domeniului public si care adapostesc "aceste cuiburi de paraziti sociali", imobile aflate pe strazile adiacente zonelor de centru.

SEMNEAZA PETITIA AICI

Avand in vedere faptul ca vorbim de o comunitate intreaga de romi care strica imaginea urbei, municipalitatea va trebui sa gaseasca solutii urgente inainte ca pagubele sa fie mai semnificative.

"Din vremuri demult apuse, salasurile de rromi s-au aflat cat mai aproape de casele marilor boieri, pentru a-i deservi pe acestia din urma cat mai bine. Sclavia a disparut demult, boierii nu mai sunt pe fosta Ulita Mare (actualmente Stefan cel Mare si Sfant), dar fostele salasuri de rromi tot NU s-au civilizat. Orasul s-a schimbat, orasul se infrumuseteaza si se pregateste necontenit sa primeasca din ce in ce mai multi vizitatori. Astazi? nu mai aruncam ambalaje sau hartii pe jos ci cautam un cos de gunoi. Astazi? nu mai distrugem bancile, pentru ca si alte persoane sa se poate bucura de ele.  Insa, nu acelasi lucru il fac urmasii acelor sclavi ai boierilor de demult, care ar fi trebuit sa se comporte in acelasi mod, ca si cei de etnie romana.

SEMNEAZA PETITIA AICI

Rromii murdaresc banci, distrug mobilier stradal, sparg seminte aruncand pe jos coji si ambalaje. Urla in limba lor, adresand injurii oricarei persoane care indrazneste sa le faca observatii. Copiii lor alearga printre trecatori si turisti, producand uimire si dezgust. Cersesc si escrocheaza. Fac scandal. Fura. Inclusiv semne de circulatie, de pe strazile unde locuiesc. Toate aceste lucruri se intampla pe arterele de prima importanta ale urbei. De ce? Se intampla indeosebi pe pietonalul Stefan cel Mare. Pietonalul Stefan cel Mare este ( pentru ei ) loc de "produs". Iar noi? Noi, suntem potentialele victime.

SEMNEAZA PETITIA AICI

Asadar, spunem STOP! lipsei de civilizatie, spunem STOP! actelor de vandalism si infractionalitatii , spunem STOP! ipocriziei. Cerem in mod public administratiei locale eliberarea imediata a imobilelor ce apartin domeniului public care adapostesc aceste cuiburi de paraziti sociali, imobile aflate pe strazile adiacente zonelor de centru. Solicitam gasirea altor solutii locative pentru comunitatile de rromi, dat fiind faptul ca acestia aduc prejudicii , atat materiale cat si de imagine, urbei noastre ocupand, in hoarda,  zonele de prim rang expuse turismului si delectarii publice. Este stiut faptul ca imaginea orasului a fost ( si este,  in continuare ) imbunatatita prin efortul colectiv al contribuabililor ieseni si NU permitem ca aceste progrese sa fie umbrite de comunitati ce nu inteleg sa se comporte in mod civilizat si sa se abtina de la acte reprobabile. Sesizarile la politie nu au niciun efect. Grupurile de 20-30 de rromi observa din timp aparitia oamenilor legii, adoptand aparente atitudini normale, ca dupa plecarea politiei sa-si reia activitatile si obiceiurile. De notat faptul ca aceste comunitati locuiesc in spatii ale domeniului public, deci tot ale iesenilor ! Dorim eliberarea acestor spatii cat si mutarea comunitatilor de rromi aflate actualmente pe strada Agatha Barsescu, pe strada Sfantul Andrei, stradela Trei Ierarhi, Colonel Langa,  in alte locatii", se arata in petitia realizata de cetatenii revoltati.

Comentarii
 • Stați puțin să înceapă să îi deporteze înapoi din țările europene și atunci veți vedea ,,distracție”. O să fie teroare de mers seara pe stradă. Ia să le zici ceva. Văleleiii, ai pus-o. În România sec XXI, ăștia au mai multe drepturi și sunt mai ocrotiți de lege decât noi românii plătitori de taxe și impozite. Dar, s-a lăudat primăria că îi dă afară din casele din centru ocupate abuziv de acești ,,indieni” și îi mută la dracu-n praznic, că fac, că dreg în privința lor… bla bla bla. Nimic. O să îi voteze țiganii dacă ține primăria așa mult la ei.

 • Desi sunt *****, cand trec pe acolo ma ingrozeste si pe mine… Urati oameni, femei rapanoase, copii murdari, barbatii stau cu burta la vedere… nici noi nu ii suportam… semnati petitia oameni buni!!!

 • Pe termen scurt nu se poate face nimic educarii-stirpirii tiganilor.Ei sunt nascuti cu ura impotriva romanilor,ei nu muncesc,ei batjocoresc.Problema e foarte veche.In perioda comunista,foarte multe functii,in special in politie-securitate,erau ocupate de tigani.Comunistii stiau precis ca astia pot face cel mai mare rau si cu ajutorul lor eram terorizati.Daca noi romanii am fi un popor civilizat si cu mintea limpede sau am avea intre noi niste oameni cu mintea limpede,atunci se va incepe cu educatia.Educatie nu stil Camelia Gavrile ci „inventariati” toti puii de tigani si obligati sa participe la cursuri de educare.Tiganii batrini sa fie urmariti de institutiile specializate,fie sa fie sanctionati-inchisi,fie sa le ofere sau sa ii oblige sa-si cistige bani de seminte prin munca,nu prin furat-cersit-tilharit-inselat.

  • EDUCAȚIE ? mătușică ai tras la măsele azi ceva ? ce educație ? cu cine ? năravul din fire nu are lecuire. Ăștia, din rădăcinile arborelui genealogic din care se trag, sunt destinați să facă rău. Ar trebui un județ separat sau o insulă, păzită, adunați acolo toți și să se gospodărească singuri acolo. Dar, cum nu sunt obișnuiți cu munca, ăștia în cel mai scurt timp devin canibali. Antonescu… vapoare din carton… bâlbâdâc la fish și Tout est bien qui finit bien.

   • Iarba rea nu piere niciodată. Faza e că ne-au făcut de rahat peste tot în Europa. Europenii ne consideră pe toți țigani, analfabeți, hoți etc. Datorită rasei ăsteia de indieni, am decăzut enorm în ochii UE. De asta își permit excrocii Europei, să vină să ne comande la noi în țară. Că ne consideră pe toți niște țigani inculți.

 • Sa o luati la cioc tati care nu mai incapeti de noi. Avem valoare sintem jmekeri avem bani si voi sinteti sclavi care munciti pe doi lei. Facto buleandro mmmui!

 • Am fost duminica la terasa de la Casa Cartii si mi-a stat cafeaua in gat. Vorbeau tare, tipau unii la altii, erau cu ochii pe posetele femeilor de la masa. I-am mai vazut si stand la masa fara a comanda nimic, femeilor din cafenea le e frica sa le zica ceva.
  De asta nu mai vine nici naiba la cofetarie aia. Poate doar dimineata cand dorm indienii.

  Cand vedeau politia locala isi ridicau cutia de cersit si fugeau razand printre blocuri.

  • Sunt de acord cu tine. Am observat o trăsătură comună la ăștia. Dacă cineva bagă mâna în buzunar să scoată ceva, toți țiganii sunt cu ochii pe ce scoate persoana respectivă din buzunar. I-am urmărit cu privirea de multe ori. Dacă scoți bani și ai ceva mai mult, mai mult însemnând să zicem 100 lei, dar în bancnote mai multe și par mulți, încep ,,ciorile” dracului să devină într-un fel neliniștiți și te fixează cu privirea, fiind foarte, foarte atenți în care buzunar îți bagi banii. Am pățit-o. Aveam cam 150 ron în mai multe bancnote. Mi-am cumpărat un ziar, iar banii i-am băgat în buzunarul de la pantaloni. Am așteptat autobuzul și am dat să urc la ultima ușă. Dracii împielițați s-au postat în spatele meu. M-am dus la ușa de la mijloc și așteptam să coboare lumea. Sătănile după mine. Am luat banii și telefonul din buzunarul de la pantalon și le-am băgat în buzunarul din interiorul gecii. Nu au mai urcat în autobuz.

 • Eu sunt studenta la medicina si stau la caminul C din Copou, pe str. Petre Andrei langa liceul de Informatica. Este o casa de tgani pe strada respectiva, cu un caine mare negru la poarta. Acolo ies la gard si vand DROGURI in plicuri la studenti!!! I-am vazut de f multe ori mai ales pe sotiile tganilor cum faceau mișcarea cu rapiditate! Se apropie studentul de gard, iese ea repede din casa, fac schimbul la gard si pleaca repede. :)) Ce face oare politia?? Isi are partea sa cred eu de vreme ce nu se intampla nimic. In ce hal s-a ajuns in Copou.

 • Au venit discriminatorii pe internet. Nu mai pot tiganii sa se deplaseze pe bld. Stefan Cel Mare si Sfant pentru a se duce la Mitroplie de Sarbatori, ca au luat foc discriminatorii si jurnalistii rasisti ai cotidianului BZI. Sper sa se autosesizeze autoritatile statului roman in privinta acestor discriminari.

  • Țiganii să se DEPLASEZE pe b-dul Ștefan cel Mare ??? poate ai vrut să tastezi să ,,zboare” pe b-dul Ștefan cel Mare. Măi Jorea, iar ești matol ??? azi ce ,,licoare” ai mai ,,înghițit” ???

 • Cotidianul BZI interzice tiganilor sa se deplaseze pe bld. Stefan Cel Mare si Sfant pentru a se duce la Mitropolie de Sarbatori. Ati mai pomenit asa jurnalism ceva pe fata pamantului? Sper sa se autosesizeze autoritatile statului roman in privinta acestor discriminari.

 • Cotidianul BZI interzice tiganilor sa se deplaseze pe bld. Stefan Cel Mare si Sfant pentru a se duce la Mitropolie de Sarbatori. Ati mai pomenit asa jurnalism pe fata pamantului? Sper sa se autosesizeze autoritatile statului roman in privinta acestor discriminari.

  • Tu esti un hot *******, care vinzi droguri si pretinzi ca esti discriminat cand te duci la Mitropolie? Futu-ti mitropolia ma-tii , ca o sa va dam mitropolie intr-o zi de-o sa vina mitropolitul sa va tina slujba speciala.

 • Din Piata Unirii pana in Tg.Cucu sau P-ta Chirila merg cu tramvaiul aceste exemplare ,n-au evident bilete , cand ii vad , controlorii nu urca odata cu ei ,asteapta urmatorul tramvai , asta e suntem cotizanti de serviciu ,platim bilete ,abonamente..etc , iar ei merg constiinciosi la vot sa iasa cine trebuie , conducatori iubiti , pentru care realitatea este oarba.

 • Nu va mai plangeti pe internet, faceti poze si reclamati la Politia Locala prin aplicatia Iasi City Report, politistii sunt obligati sa intervina.
  Dupa 10 reclamatii se vor satura si rromii sa stea la Casa Cartii.

  • Aha. Deci sa nu semnam o petitie care poate ajunge la cateva mii de semnaturi dar sa ne instalam o aplicatie pe telefon? Sa moara ma-ta?

 • Ai lasat simbolul orasului sa fie facut praf de un grup de 10-15 transpirati. Poate nu stiti, Nichita a pus pietrele de pe Stefan ca sa alunge aceiasi indieni care se dadeau cu rolele printre oameni.

  Nu stiu daca va mai aduceti aminte, dar acum 10 ani era si mai rau. A intrat Locala in ei si s-au calmat.

 • Eu semnez doar daca, cu ajutorul petitiei, muta toate leprele undeva in mijlocul pacificului sau intr-un vulcan…nu ca sa le gaseasca alte locuinte in alte zone, unde le vor face praf si pe alea, vor imputi locul cu duhoarea lor si vor teroriza localnicii…sa ii duca la dracu sa nu mai auzim de dracoveniile alea in veci.
  Avem pretentia ca traim intr-o societate civilizata, cum mama dracului sa fim civilizati cand avem asa scursuri ordinare printre noi, care nu stiu decat sa fure, sa urle si sa pută…de ce nu putem fi si noi ca Brasovul? nu zic ca nu sunt si pe acolo, dar putinii care ii vezi sunt mai civilizati…iar orasul e mai curat, aerisit, linistit, plin de turisti straini care aduc venit public, etc…la noi cand?
  Ce pusca mea asteapta autoritatile sa ii trimita la dracu sa ii ia pe astia? daca baga 10 mascati cu bâte mută ăia 100 ce 30.

 • Deci scapam de ei din Centru si unde -i duce ,in cartierele marginase .De ce nu se arata lumea oripilata de tiganii din Tatarasi sa-i mute intai pe astia si dupa aia pe cei din centru.

Adauga un comentariu