Eveniment-Social

Revolta intr-o comuna din Iasi. Faptele primarului au scandalizat intreaga comunitate

Publicat: 03 mart. 2016
1

@ Un primar din judetul Iasi si-a pus in cap intreaga localitate @ Oamenii au ajuns la capatul rabdarii si cer ca acesta sa dea socoteala pentru neregulile savarsite @ Culmea, primarul a fugit din calea oamenilor revoltati si refuza sa dea ochii cu acestia

Situatie incredibila intr-o localitate din judetul Iasi. Vinovat este primarul unitatii administrative, care a ajuns sa dispara si din sedintele de Consiliu Local, pentru a nu da ochii cu alesii revoltati de faptele acestuia. Oamenii vor sa-i ceara socoteala pentru o serie de nereguli pe care acesta le-a savarsit, insa primarul nici macar nu mai este de gasit. Vasile Macovei, primarul comunei Focuri, ar fi comis mai multe nereguli, lucruri constatate de unii consilieri locali. Acesti au incercat sa-i ceara socoteala lui Macovei la ultima sedinta de plen, mai ales dupa ce s-a constatat ca acesta s-a folosit in interes personal de infrastructura primariei. O spune chiar un ales local ce a dorit si el sa vada reactia primarului PSD. Unul din aspectele semnalate de consilieri a tinut de faptul ca primarul s-a folosit de un proiect public pentru a aduna semnaturi in scop electoral. A fost vorba de semnaturile ce trebuiau adunate de la localnici in scopul schimbarii retelei de conducte de apa.

„De ce au fost trimisi salariatii din primarie sa umble prin comuna pentru a prelua semnaturi in scop electoral de la cetateni? Daca acestea au fost in scopul preluarii retelei de apa nu se merge pe sarite, ci se trece pe la fiecare om in parte. Oamenii au spus chiar ei ca vizitele au fost in scop electoral. In plus, pe aceasta speta au mai fost emise hotarari ce pana la urma nu au fost puse in aplicare. Nu inteleg de ce mai votam iar?”, a mentionat Constantin Pantaru, consilier local PNL. Si asta nu a fost tot. In sedinta de luna trecuta, alesii au dorit sa afle si despre modul cum primarul da contractele de asistenta juridica catre persoane care nu au nicio treaba cu aceasta meserie, dar si despre achizitia suspecta a unei masinii de pompieri.

„Era corect sa fie si el prezent la sedinta, pentru a ne informa despre conditiile de participare la concursurile organizate in primarie, de situatia asa-zisului avocat al primariei, ce nu are nici cea mai mica treaba cu functia. Lucrurile sunt extrem de grave, iar faptele domnului primar Macovei nu ar trebui sa ramana fara urmari. Dumnealui se afla intr-o permanenta campanie electorala si nu vrea sa faca nimic pentru comunitate”, a mai mentionat alesul local.

Comentarii
  • Reiau, dragi IESENI, am ajuns – vorba cantecului: „cat este PD-L in ******, nici unde nu ne doare! Si in aceasta localitate parca uitata de Dumnezeu tot cu un PD-L vrea neaparat sa fie el primar si se „screme” de mult timp ba cu niste cartofi, ba cu promisiuni dar fara nici un program viabil. Inca se foloseste de sloganul lui Base… „sa traiti bine”!

  • Pantiru are tupeul sa vorbeasca despre ilegalitati??? HA HA HA. Da cu banii de pe islazul comunal ce ai facut? Unde sunt banii? Nu se vede nimic. Cand e seceta mor vacile de sete ca nu au apa. Oare nu pentru asta erau banii? Lasa-ne cu prostiile tale.

  • Daca tot iti gasesti cate un „jurnalist” binevoitor sa-si aplece urechea la prostiile tale macar cauta unul care nu face erori de ortografie ( „achizitia suspecta a unei masinii de pompieri”).

Adauga un comentariu