Stiri Turism

Revolta la mormantul lui Arsenie Boca. De ce s-au suparat oamenii din Prislop

Publicat: 28 feb. 2016
Revolta la mormantul lui Arsenie Boca! Localnicii din satele aflate injurul manastirii Prislop au sarit ca arsi cand au auzit ca ramasitele parintelui ar putea fi mutate la Bucuresti. 
Planurile de mutare le dau peste cap planurile de afaceri. 
E revolta la Prislop dupa ce oamenii au aflat ca ramasitele pamantesti ale lui Arsenie Boca ar putea fi mutate la Bucuresti. 
In cele mai rele zile manastirea primeste 2.000 de credinciosi. Iar la sarbatorile mari chiar si 30.000. Pentru localnici, disparitia osemintelor ar insemna saracie. In plus, Arsenie Boca a cerut sa fie inmormantat aici si asa va ramane, spun mai marii Bisericii Ortodoxe Romane.

Vezi si MINUNE. Ramai SOCAT daca vezi ce apare la mormantul lui Arsenie Boca – FOTO 

Fenomenul Arsenie Boca a fost considerat afacerea anului 2015. A adus milioane de euro pentru biserica si pentru diversii afaceristi care vand obiecte cu imaginea parintelui. 
Manastirea de la Prislop, unde e inmormantat sfantul Ardealului , refuza sa vorbeasca despre bani, despre profitul obtinut din vanzarea obiectelor de cult cu el. 
Sunt insa sume uriase ascunse in spatele unei intreagi industrii care produce carti, icoane, flori, acatiste sau turism religios. Si totul este alimentat de campania de „procanonizare”, care atrage sute de mii de romani la Prislop.  
Potrivit unor estimari, numai din turismul religios, incasarile pentru zece luni pline din an se ridica la peste 15 milioane de euro, bani care intra in buzunarele firmelor organizatoare de pelerinaje si a hotelierilor din zona Hunedoara – Prislop.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit