Local

Revolta pacienților internați la Arcadia Hospital. Dezvăluiri șocante din interiorul clinicilor medicale controlate de familia Fiterman: „Bișniță curată, nu servicii medicale”

Publicat: 21 nov. 2020
Pacienții internați în cadrul spitalelor Arcadia controlate de familia Fiterman acuză condițiile oferite
Pacienții acuză modul în care sunt tratați în cadrul spitalelor Arcadia controlate de familia Fiterman

În spatele campaniei de marketing în care familia Fiterman a investit sume imense de bani pentru promovarea imaginii lanțului de spitale Arcadia se ascund grave nereguli ce țin mai ales de sănătatea și condițiile oferite pacienților, dar și de personalul medical angajat aici. Pacienții internați în spitalele Arcadia sau care au primit servicii de la unitățile medicale cotrolate de familia Fiterman se plâng de modul superficial și batjocoritor în care au fost tratați, dar puși să plătească sume imense de bani pentru servicii care nu le-au fost de mare ajutor. „Servicii mizerabile. Te programezi, îți transmit ce sumă ai de plată, se scuză că au omis să te anunțe și îți cer să plătești consultația în plus”, acuză pacienții Arcadia Hospital

Neregulile din cadrul lanțului de spitale Arcadia ies la suprafață în această perioadă în care sănătatea a devenit cel mai important aspect la nivel mondial. Numărul ridicat de pacienți care s-au internat sau au primit servicii de la unitățile medicale controlate de familia Fiterman în ultimele luni au acuzat în mod serios serviciile pe care le-au primit de la personalul medical și modul batjocoritor în care au fost tratați în clinicile Arcadia. Recenziile făcute de pacienții internați la Arcadia Iași au demontat complet imaginea creată cu mulți bani de familia Fiterman pentru „cea mai mare rețea privată de spitale din Moldova”.

„Am avut astăzi programare la dl. doctor Bar, însă nu se afla la lucru. Programarea a fost făcută cu două săptămâni înainte. Vă bateți joc de oameni și când vă întreabă de unde a apărut eroarea, tratați cu indiferență și cu aroganță, cu toate că greșeala a fost făcută la voi. Rușine!”, spune Vasile Popescu despre serviciile oferite de Arcadia Hospital.

De altfel, cele mai multe recenzii oferite online de pacienții Arcadia sunt total negative și se referă mai ales la jecmănirea pe față a pacienților.

„Medic slab pregătit, prețuri mari, 190 lei pentru 10 minute de conversație, nu tu consult nimic, ne-a spus ceea ce noi știam deja din istoricul medical dus de noi. Păi pentru ce ne-am dus? Să ne spună că ecograful nostru de acum 4 luni e făcut foarte bine și nu trebuie făcut altul, în situația în care i-am spus că soțul de 3 săptămâni iese afară cu sânge?!!! Am mai mers și o sută și ceva de km!”, acuză Camelia Alexandrescu.

„Pe banii tăi la Arcadia nu poți să asiști la o banală ecografie”

Poate cele mai multe nemulțumiri ale pacienților care apelează la serviciile Arcadia, rețea de spitale controlate de familia Fiterman, sunt legate de faptul că programările nu sunt respectate aproape niciodată de medici, asta deși mulți oameni vin de la distanțe de sute de kilometri pentru a-și rezolva problemele de sănătate ale lor sau ale rudelor apropiate.

„Servicii mizerabile. Te programezi, îți transmit ce sumă ai de plată, se scuză că au omis să te anunțe și îți cer să plătești consultația în plus. Am fost cu soția pentru a face o morfologie de sarcină pentru semestrul 2. Nu am avut acces în cabinet deoarece domnul doctor Scurtu nu accepta bărbați la el în cabinet. Gândire de doctor din Evul Mediu. În Italia, spre exemplu, ca tată poți să participi inclusiv la nașterea copilului tău și pe banii tăi. La Arcadia nu poți să asiști la o banală ecografie… rușine! Ultima oară când mai calc pe la voi”, se arată în recenzia făcută de un alt client al Arcadia Hospital din Iași.

„Numai servicii medicale nu oferă instituția asta. Îți faci programare și îți spun că nu ai de fapt programare”

Mulți pacienți ai Arcadia mai acuză și modul înșelător în care sunt făcute programările, în sensul că, de multe ori, acestea nu sunt înregistrate la cererea inițială a pacientului, iar acesta este pus ulterior să plătească pentru reprogramarea la medic.

„Numai servicii medicale nu oferă instituția asta. Îți faci programare și îți spun că nu ai de fapt programare (la a doua consultație pentru interpretarea analizelor). Asta ca să treacă mai mult de o lună și să plătești din nou consultația (210 lei în cazul meu). Deci, în concluzie, am rămas cu banii dați, fără un diagnostic, fără interpretarea analizelor; asta după o lună de așteptare de la consultația inițială. Am fost trimis să fac analize și cam atât. Lucru ușor de făcut și gratuit, prin doctorul de familie. Bișniță curată, nu servicii medicale. O mizerie de afacere. Cu siguranță nu voi mai folosi niciodată serviciile Arcadia”, se arată în recenzia făcută pe un pacient al spitalului Arcadia.

Reamintim faptul că și personalul din cadrul Arcadia s-a revoltat împotriva patronatului din cauza faptului că nu a fost plătit în perioada de carantină. De altfel, BZI a relatat pe larg modul în care mai mulți doctori sunt umiliți la Spitalul Arcadia, condus de omul de afaceri Dan Fiterman.

Dan Fiterman și-a cumpărat un Rolls Royce de jumătate de milion de euro în timpul pandemiei Coronavirus

Toate aceste scandaluri se întâmplă în condițiile în care controversatul om de afaceri Dan Fiterman tocmai și-a cumpărat o mașină Rolls Royce de lux pentru care a plătit aproape jumătate de milion de euro. Averea lui Dan Fiterman este estimată la peste 100 de milioane de euro, iar printre altele are afaceri în domeniul imobiliar. Acesta controlează firme precum Solomon Invest SRL sau Solomon Business.

De asemenea, Dan Fiterman mai controlează și societățile Fiterman Distribution, Solomon Money și Fiterman Retail, toate firmele fiind pe profit cu o activitate de ani buni. Afacerile familiei sunt într-o continuă expansiune, mai multe clădiri din Iași fiind achiziționate de societățile deținute de Dan Fiterman, ultima achiziție spectaculoasă a fost cumpărarea Casei Căsătoriilor din Iași cu 1,2 milioane de euro prin intermediul Mercur Impex SRL. Acesta mai deține restaurantul Little Texas din zona Moara de Vânt, acolo unde sunt organizate în dese ocazii cocktail-uri și petreceri pentru medici. Blocul Gelsor din zona Canta este o altă clădire cunoscută deținută de familia Fiterman.

Comentarii
 • Așa am pățit cu ceva timp in urma. Trebuia sa fac o operație la ei, inițial mi-au spus un preț iar in ziua operației prețul era dublu. Cand am cerut explicații o dădeau din colț in colț.

 • Am Patit și eu la fel la o operație acolo , știam i suma de bani înainte cu 10 min sa intru in operație mi-a cerut cu 600 de euro mai mult

 • Probabil depinde de clinica unde lucrează dr Scurtu, eu am fost pacienta lui, însă am mers doar la Omini și la clinica de lângă Kaufland Alexandru, am evitat Arcadia. Am avut la Arcadia numai probleme începând de la personalul arogant, pana la analize schimbate:ceream una, iar recepționera făcea de capul ei alte analize ca asa a considerat ea ca e mai bine, diferența de bani în buzunarul ei, dar fără sa ma anunte. Plus, bebelușul și cu mine am uat o bacterie din maternitatea Arcadia, dar am fost externate ca fiind sănătoase, ne-am chinuit vreo 5 luni sa aflam ce este în neregula pe la toți medicii posibili din Arcadia, pana la urma, am făcut niște analize banale la un laborator privat din oraș și am găsit problema, am mers la alte cabinete private din oraș și ne-am însănătoșit, însă au existat repercusiuni pentru noi pentru ca s-a intervenit cam târziu. În afara de asta, Tugurlan este sărit un pic de pe fix. În rest, tot personalul Arcadia suferă de aroganta, grandomanie și indolenta, nu le ajungi la nas nici cu prajina. De aia nu ii plătește Fiterman, pentru ca sunt puturoși și smecheri. Poate ar trebui sa înlocuiasca managerul.

 • De la Arcadia nu se poate avea nici un fel de pretentie. Este o afacere privata, in care medicina joaca un rol secundar. Pe locul 1 este profitul.
  Pretentii putem avea de la sistemul medical public, pe care-l finantam din banii nostri. De ce este permis medicului de la stat sa te cheme la cabinetul lui privat? Medicii au lefuri foarte mari acum si ar trebui impusa o regula : ori la stat, ori la privat.

 • De la Arcadia nu se poate avea nici un fel de pretentie. Este o afacere privata, in care medicina joaca un rol secundar. Pe locul 1 este profitul.
  Pretentii putem avea de la sistemul medical public, pe care-l finantam din banii nostri. De ce este permis medicului de la stat sa te cheme la cabinetul lui privat? Medicii au lefuri foarte mari acum si ar trebui impusa o regula : ori la stat, ori la privat.

 • Lasand orice altceva deoparte, va priveste, tu, ala cu doctorul cu gandire de ev mediu, sunt 9 luni de cand cabinetele de obstetrica-ginecologie nu accepta in interior(nu in cabinet) insotitor, poti fi tu si tata lu iisus hristos. Este din cauza pandemiei. Si mi se pare corect.

 • ei rahat,s-a platit o investigatie care nu s-a putut efectua,cind s-au cerut explicatii s-a zis ca asa e politica lor,intii se plateste dupa care incearca sa vada daca merge; in concluzie,niste golani,’investigatia ‘a costat 7 milioane anul trecut

 • Iliescu Dan,,, un comunist, batran dictor la Arcadia. Evitati, vorbeste de sus, tzipa la asistenta, vorbeste urat cu mamele. Un nesimtit, dar e sef si nimeni nu ii face nimic. Sotia lui e tot acoli, o bomboana de femeie, nu stiu cum de sunt impreuna, caractere diferite!
  Evitati acest comunist care vorveste si tipa la paciente si la asistente!
  Un necioplit

 • Eu am fost extrem de dezamăgit de serviciile acestui centru medical…că spital nu putem să-i spunem… Apoi, in timp mi s-au adus la cunoștință multe lucruri total neconforme… care nu au nici un fel de legătură cu un centru medical modern….fara a fi antisemit.. această familie de jidani împuțiți fac legea acolo… Cred că cel m-ai important lucru este că Nimeni sa nu m-ai meargă la această pseudo clinică.

 • Eu am fost la dr.Neumanna Oana și și-a bătut joc de mine.A zis ca am o sarcina și m-a luat la mișto ca ce dacă ma simt rău -sa ma duc la spitalu de stat sa plătesc ca nu e treaba ei!!!Si cică gravidele au gratuitate!!!”Papuse”-asa mi-a zis-“du-te tu și te freacă la stat!”

 • … badie, vorba mare ai spus … la astia profitu’ e pe primu’ loc … pacientu’ sta intre paranteze … ia-i banii, ameteste-l cu vorbe si fa-i vant, asta-i deviza la harcadia …

 • Cum vreti sa aiba servicii medicale de calitate cand au dat afara angajatii buni si lucreaza cu voluntari sau tineri platiti cu 2 lei? Ce medici renumiti au? 2-3? Restul niste incepatori…platiti si aia cat femeia de servici de la moll

Adauga un comentariu