Eveniment-Social

Revolta portocalie la Valea Seaca!

Publicat: 10 iul. 2011

O adevarata revolutie in organizatia judeteana pascaneana a Partidul Democrat-Liberal. Membrii simpli ai PD-L, impreuna cu consilierii locali, viceprimari, primari si lideri de organizatii locale judetene, dar si directori de deconcentrate s-au intrunit joi intr-o sala de festivitati de pe raza comunei Valea Seaca. Totul a fost pus la cale de prim-vicepresedintele Consiliului de coordonare pe colegiul electoral numarul 5 Pascani, Valerica Andronache, structura politica infiintata pentru pregatirea alegerilor locale, dar mai ales a celor parlamentare din anul 2012.

Sedinta cu nervi

Scopul oficial al intrunirii a fost acela de a se purta un dialog in mod direct intre membrii partidului, parlamentari si lideri judeteni. La intrunirea coordonata de Valerica Andronache, au luat parte Mihaela Popa, Marius Spanu si Dumitru Oprea, ceilalti parlamentari neputand sa ajunga. Cele trei tinte de reprosuri si nemultumiri venite din partea pedelistilor din sala au putut raspunde cu greu tuturor problemelor ridicate. „Multe din mesajele noastre nu au putut fi intelese de parlamentarii nostri. Dorim ca dupa aceasta intalnire sa iesim mai intariti in idei si poate inteleg si domnii de sus ca noi vrem sa muncim. Sunt convis ca in sala sunt persoane care nu-i cunosc pe parlamentarii nostri decat prin intermediul televizorului. De aceea este bine ca s-a organizat o astfel de intrunire, unde fiecare membru de partid poate sa-si spuna problemele. De asemenea, si domnii parlamentari pot raspunde si ne pot povesti ce se mai intampla la nivel de Guvern”, i-a incalzit Valerica Andronache pe membrii rascoalei.
Pe parcursul intrunirii au inceput sa curga problemele, dar mai ales nemultumirile la adresa liderilor politici judeteni. Multi dintre cei prezenti i-au criticat pentru faptul ca nu se pompeaza fonduri in localitatile din judet si astfel nu se vede activitatea de sprijin a parlamentarilor ieseni. „Nu ne ajutati cu nimic. Am incercat sa batem la toate usile pentru accesare de fonduri, dar nu ne baga nimeni in seama, asta desi suntem membri ai partidului de guvernamant. De multe ori v-am contactat pe dumneavoastra, pe care v-am ajutat sa ajungeti parlamentari, si nici de aici nu am primit nici un sprijin. Vin acusi alegerile si ne veti cere iar voturi. De unde sa le obtinem daca noi nu putem veni cu nimic in fata electoratului? Daca luati fiecare localitate in parte din acest colegiu, veti vedea ca nu s-au alocat decat maruntisuri de bani”, s-au revoltat cei din sala, fiind la un pas de a-si huidui liderii.

Justificari

Pusi la zid, parlamentarii judeteni cu greu au putut face fata intrebarilor si reprosurilor. „Sincer, nu am stiut pentru ce sunt chemata aici. Daca domnul Andronache imi spunea si mie mai exact despre ce este vorba, veneam mult mai pregatita. Nu avem presedinte judetean si este greu sa facem ce a facut domnul Flutur, spre exemplu, la Suceava. Conteaza enorm un presedinte judetean PD-L. Sa nu credeti ca noi nu mergem si nu ridicam problemele dumneavoastra in activitatile parlamentare sau in sedintele de partid de la nivel national. Dar nu se poate spune ca nu s-au primit fonduri in colegiu respectiv. Imi pare rau ca nu am la mine o situatie, dar va pot enumera cateva pe care le stiu eu. Ca nu s-a primit cat s-a vrut este cu totul altceva, insa sa nu uitam si de criza. Sa va mai reamintesc de faptul ca sunt si fonduri europene, nu numai guvernamentale. In alte localitati s-au realizat diferite obiective cu fonduri europene. Ar trebui sa va ganditi mai mult la implementare de proiecte pe astfel de fonduri. Banii exista si nu trebuie decat sa fie accesati”, le-a raspuns presedinta PD-L Iasi, Mihaela Popa.
Discutiile aprinse din sala au determinat-o la un moment dat pe Mihaela Popa sa intoarca spatele unor membri de partid, care ii solicitau sprijinul in probleme ce tin de soarta comunitatii. Atitudinea acesteia i-a provocat pe unii sa discute despre schimbarea de lider al organizatiei judetene. Cu toate acestea, Andronache s-a aratat multumit de sedinta. „A fost o intalnire cu rezultate foarte clare. Trebuie accesate mai multe fonduri europene, oamenii nostri au vazut ca parlamentarii PD-L sunt in continuare alaturi de noi si poate de acum incolo lucrurile vor sta altfel. S-a discutat despre problemele cu care se confrunta localitatile din acest colegiu si speram noi ca macar o parte din ele vor fi rezolvate dupa aceasta intalnire”, a declarat Valerica Andronache.loading...

Adauga un comentariu