Eveniment-Social

Revolta socanta in primarie. Angajatii unui serviciu sunt gata de o revolutie impotriva sefilor – FOTO

Publicat: 03 mai 2017
@ Angajatii unei primarii din judetul Iasi au ajuns intr-o situatie disperata @ Trimisi intr-un concediu fortat de primar, oamenii au ajuns sa-si ceara drepturile in strada @ Ieri, angajatii serviciului SMURD de la Podu Iloaiei i-au cerut socoteala primarului dupa ce au fost trimisi intr-un concediu fortat @ In plus, autospeciala de interventie s-a stricat de mai multe ori @ Primarul invoca lipsa fondurilor si spera sa gaseasca o solutie
 
O primarie din judetul Iasi a ajuns sa se confrunte cu o situatie extrem de delicata. Serviciul de Urgenta SMURD din orasul Podu Iloaiei se afla la un pas de desfiintare, dupa ce primaria a sistat finantarea programului. Administratia locala nu mai are fonduri pentru a plati angajatii Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD), iar lucrurile par ca au scapat de sub control.

Intre autoritatea locala si cei 12 angajati ai statiei SMURD Podu Iloaiei a izbucnit un conflict dupa ce s-a decis sistarea finantarii. Mai mult, primarul Constantin Istrate a decis sa-i trimita pe angajatii SMURD intr-un concediu fortat, lucru neacceptat de oameni. Cei 12 membri ai echipajului SMURD Podu Iloaiei s-au revoltat si au organizat un protest in fata primariei din localitate. Oamenii sustin ca de fapt primarul urmareste desfiintarea substatiei SMURD si au refuzat sa intre în concediu.

Vezi si : EXCLUSIV! Accident grav in apropiere de Podu Iloaiei – FOTO, VIDEO
 

Angajatii serviciuluI SMURD au interventii si in localitatile invecinate, insa nu-si mai pot face meseria pentru ca nu mai au cu ce sa-si intretina echipamentele. Mai mult, autospeciala de interventii s-a defectat, iar primaria nu a avut fonduri pentru a o repara si astfel oamenii au fost tinuti pe tusa. Cum nu mai au cu ce sa ajunga la interventii, paramedicii de la Podu Iloaiei cer ajutorul colegilor de la Iasi sau ajung sa mearga chiar pe jos la cazurile medicale. Ieri dimineata insa, situatia a explodat. Revoltati ca edilul i-a trimis in concediu fortat, toti cei 12 angajati ai SMURD s-au dus la primarie pentru a cere explicatii.

„Ni s-a transmis ca pe perioada problemelor tehnice ale masinii sa depunem cereri de concediu pentru ca nu am avea obiect de activitate. Nu are bani sa ne plateasca. Nu ar fi legal sa fim platiti pentru perioada în care stam acasa. Este legal sa avem concediu de odihna obligatoriu pe perioada asta?”, a aratat una din angajatele serviciuluI SMURD de la Podu Iloaiei.
 

Toti membrii echipajului au refuzat sa intre în acel concediu fortat si sustin ca se vor prezenta la datorie in continuare. 
 
Autospeciala a ajuns pe butuci
 
Autospeciala de interventie s-a stricat la sfârsitul saptamânii trecute si de atunci se asteapta bani pentru reparatii. Acum ar fi nevoie de circa 7.000 lei, bani pe care primaria din Podu Iloaiei nu ii are. Singura sansa ar fi, la fel care de fiecare data, ca finantarea sa vina de la Departamentul pentru Situatii de Urgenta, prin SMURD Iasi. Oamenii sustin ca in aceste conditii nu-si mai pot face meseria.

„Acum, pentru ca masina este defecta trebuie sa mergem acasa. Zilele astea nu ne-au fost platite niciodata. Timp de trei ani nu am avut concedii medicale. Acum când este o problema ne trimit acasa, nu sunt bani sa repare ambulanta”, au mai spus cei de la SMURD. În ultimele zile paramedicii SMURD Podu Iloaiei au trebuit sa intervina în cazul unui accident rutier fara sa poata sa se deplaseze cu masina.

„Am luat rucsacul si am plecat sa dam primul ajutor. Am stat cu pacientii in strada pâna au venit cei de la Iasi. Nu este normal asa ceva. Autospeciala intra greu în viteza, se aud zgomote ciudate din motor. Mi-e frica sa plec la solicitare, nu pentru mine ci pentru persoana pe care ar trebui sa o salvez”, a aratat un paramedic.
 

Ce spune primarul
 
In schimb, primarul Constantantin Istrate sustine ca bugetul orasului nu mai poate sustine salariile celor 12 paramedici. Într-un an, primaria plateste aproximativ 300 de mii de lei pentru salariile acestora.

„Acea masina are zece ani si este un pericol public si pentru ceilalti participanti la trafic. Ea s-a defectat în ianuarie si a fost reparata. S-au cheltuit circa 140 de milioane de lei vechi, insa acum este iar defecta. Le-am propus salariatilor sa intre în concediu pe perioada pâna va fi reparata. A fost facuta solicitarea pentru a fi reparata masina si asteptam raspunsul. Vom face demersuri si la domnul Arafat. Concluzia este ca ei vor sta în concediu câteva zile. Pe viitor nu vom mai putea sustine salariile. Legal nu îi pot plati, masina este defecta. Legal si moral nu am cum sa îi platesc. Asta pentru ca va veni Curtea de Conturi si va imputa aceste sume. Lucram dupa lege, nu dupa ce îsi doresc unii salariati”, a spus Constantin Istrate, primarul orasului Podu Iloaiei.loading...

Comentarii
  • Ce spune acest primar mizerabil,ca nu mai poate plati salarii? dar banii care se fura de la sala de sport,de la iarmaroc,atitea angajari noi care le-a facut in primarii de unde are bani sa le plateasca si majorarii uriase la unii angajati de unde banii TICALOSULE esti un MARE MINCINOS,iti vine rindul acusica si ai sa ajungi la mititica,IAR CEI DE LA SMURD SA NU VA LASATI LUPTATI PENTRU MNCA SI DREPTUL VOSTRU,merge-ti si depune=ti memorii sa se stie adevarul despre acest mizerabil si imbecil primar peste tot,deja il cunoaste toata tara cit este de incapabil si prost………..

  • Pai poate renunta el la salariu.
    Ii dati afara neamurile din primarie.
    Ii vindeti averea. Ca tot de la voi e furata.

Adauga un comentariu