Actualitate

Revoltator! 50.000 euro pentru cursuri de alimentat autobuzul

Publicat: 18 ian. 2011
1

@ Aproape 50 mii euro a atribuit Regia Autonoma de Transport Public unei firme din Bucuresti pentru a beneficia de… servicii de training pentru angajati!!! @ Contractul a fost atribuit prin negociere directa, dupa ce firma a mai castigat o licitatie organizata de Regie @ Banii au fost alocati prin intermediul proiectului european Civitas Archimedes 

Cum e sa fii o firma de succes si sa castigi 50 mii euro in numai trei luni, pentru niste cursuri de training? Mai mult, sa primesti contractul fara a fi nevoit sa participi la licitatie, eliminand astfel concurenta? Totul se intampla la Iasi, sub paravanul unui proiect european Civitas-Archimedes girat de municipalitate. 
Este vorba de firma SC Inter-Gas Trading SRL Bucuresti si de Regia Autonoma de Transport Public (RATP), care a oferit contractul. Intelegerea a fost parafata la sfarsitul anului trecut, la cateva zile dupa ce firma Inter-Gas SRL a prins din partea Regiei un contract de 1,9 milioane lei pentru furnizarea unei cantitati de 907 tone de gaz petrol lichefiat (GPL). Oficialii RATP motiveaza ca au ales firma respectiva intrucat tot ea a livrat echipamente pentru cele 30 Renault-uri care vor circula cu GPL. „Nu puteam sa facem alta licitatie din moment ce aceeasi firma a montat instalatiile GPL pe autobuze. De acesti bani noi am primit si mai multe echipamente, printre care si un calculator super performant pentru diagnostica. In plus, sunt trei directori ai firmei care vin la Iasi si vor instrui peste 40 angajati. E vorba de mecanici si electricieni care lucreaza in mai multe serii. Pe langa aceste servicii, firma mai pune la dispozitie si scule pentru intretinerea instalatiilor”, a declarat Maricel Gherca, directorul RATP.

De la UE fara numar…

De ce nu s-a facut, totusi, o licitatie comuna, atat pentru instalatiile GPL cat si pentru serviciile oferite de firma? Sefii Regiei motiveaza ca proiectul prevede achizitia acestor servicii separat. Numai ca RATP si municipalitatea au facut aceste propuneri catre liderii proiectului. Cum era de asteptat, acestia si-au dat acordul pentru investitie. „Masurile s-au trecut separat pentru a castiga mai multe puncte in cadrul proiectului, respectiv o finantare mai mare. De asta am si mers pe negociere directa, dupa ce firma respectiva a castigat contractul cu instalatiile GPL. Uniunea Europeana acorda bani foarte mult pentru transportul ecologic, iar suma pentru instruirea personalului a fost trecuta in proiect. Uitati-va numai ce accent pun ei pe promovarea unui astfel de proiect si cati bani aloca pentru acest lucru”, a mai punctat Maricel Gherca.
Firma Inter-Gas Trading SRL a fost infiintata in 2005 si are o cifra de afaceri de 16,4 milioane lei.

Adauga un comentariu