Actualitate

Revoltator! Acesta este proiectul pe care nici copiii nostri nu-l vor vedea vreodata

Publicat: 04 dec. 2014
1

@ Sefii Iasului au luat din nou autostrada Moldova-Transilvania ca pe o jucarie electorala @ Dupa ce ani la rand nu au reusit sa se impuna la nivel inalt, de aceasta data toti cei cu putere de decizie din judet isi arunca pisica de la unul la altul pentru a gasi vinovatul in cazul unui nou esec @ Masterplanul de transport al Romaniei va fi adoptat in perioada urmatoare, iar autostrada a fost trecuta ca drum expres

Politicienii Iasului se bat din nou pe autostrada spre Targu Mures. Ieri, la Piatra Neamt a avut loc o dezbatere privind proiectul autorutei Iasi-Targu Mures, la care au fost prezenti sefi de consilii judetene, parlamentari, dar si oficialitati din Republica Moldova si o serie de afaceristi din regiune. Pe ultima suta de metri, acestia au organizat o intrunire regionala pentru sustinerea proiectului autostrazii, dupa ce ani la rand nu au facut nimic pentru ca acesta sa fie promovat la nivel inalt.

In plus, la sedinta au fost prezenti majoritatea alesilor fostului USL din regiune, care si-au asumat proiectul la inceputul mandatului 2012, dar si o serie de persoane certate cu legea. Printre acestia s-a numarat si Constantin Apostol, director ADRNE, condamnat deja de instanta suprema pentru frauda cu fonduri europene. Toti acestia si-au pus problema adoptarii proiectului in noul master plan de transport al Romaniei.

„Prin aceasta întâlnire am tras un semnal de alarma foarte clar catre Guvern cu privire la introducerea autostrazii Moldova-Transilvania în Master Planul General de Transport al României. Singura sansa ca Moldova sa iasa din subdezvoltare este realizarea autostrazii care sa ne lege de Vestul României si al Europei. Este singura solutie care raspunde nevoilor întregii regiuni de Nord-Est si care sprijina si Republica Moldova în parcursul sau european. Sunt mâhnit ca niciun reprezentat al Guvernului nu a participat la acest eveniment. Eu am fost doar un facilitator. Suntem în al 12-lea ceas si introducerea în Master Planul General de Transport al României a autostrazii Moldova-Transilvania pentru a putea fi finantata cu bani europeni este sansa întregii regiuni de Nord-Est pentru mai multa bunastare, mai multe locuri de munca si mai multe investitii. Daca în perioada urmatoare autostrada nu se va regasi între prioritatile incluse în Master Plan, nu va exista nicio sansa sa o finantam pe bani europeni pâna în 2022”, a sustinut Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Acesta s-a numarat printre sustinatorii proiectului in 2012, cand USL a preluat puterea si a lansat manifestul pentru Iasi. De atunci si pana in prezent nu s-a mai intamplat nimic, insa Adomnitei a preluat obiectul pe care l-a transformat in arma electorala. Cum este probabil ca obiectivul sa nu fie promovat, Adomnitei se poate folosi de acest lucru in alegerile din 2016. In plus, chiar daca au facut acest lucru si in 2012, parlamentarii Iasului au semnat din nou o rezolutie pentru sustinerea acestui obiectiv. De altfel, astazi la sediul Primariei Iasi va avea loc o alta sedinta, de aceasta data cu demnitarii ieseni, pentru promovarea proiectului la nivel central. Este insa greu de crezut ca Guvernul Romaniei va mai modifica master planul de transport. In prezent, autoruta a fost prinsa ca drum expres, Executivul preferand ca in noul exercitiu financiar al Uniunii Europene sa prinda ruta Bacau-Brasov.

Comentarii
  • JOS NICHITA!
    In contextul cand Nichita este lider regional si vicepresedinte al PSD si dorea sa fie GUVERNATOR pe viitoare REGIUNE MOLDOVA el trebuie sa-si asume esecul ca Moldova nu are autostrada.
    ORICUM PUNETI CRUCE PSD-ului in MOLDOVA CA A-TI PRIVAT-O DE AUTOSTRADA.
    STATI SA VEDETI CE URMEAZA CAND VOM VEDEA MASTERPLAMUL APROBAT FARA AUTOSTRADA UNGHENI-TG.MURES

    • Pai mai ieri,un pesedist penal se batea cu pumnii in piept intr-un articolas din ziar, ca face si drege si vom avea autostrada. Cine sa-i mai creada pe mincinosii astia ?

Adauga un comentariu