National

REVOLTATOR. Chevron incearca sa-i cumpere pe elevii din Pungesti

Publicat: 15 dec. 2013
1
O noua situatie iscata in Pungesti dovedeste cat de departe poate merge compania americana Chevron pentru a cumpara bunavointa localnicilor din zona. Astfel, reprezentantii Chevron au batut satul in lung si-n lat si au impartit ghiozdane cu rechizite si dulciuri copiilor de aici, intrucat, dupa cum spun reprezentantii companiei, „Chevron sustine educatia”. Mai mult, potrivit unui comunicat referitor la acest gest, compania arata cat de sigura este ca va exploata gazele de sist din zona, ceea ce arata ca si aici lucrurile au fost decise in defavoarea romanilor.
„Avand in vedere ca vor deveni o afacere locala dorim sa construim un parteneriat cu comunitatea locala”, spun reprezentantii companiei, care adauga faptul ca gestul lor nu are nici o legatura cu exploatarile si ca nu fac propaganda, potrivit Realitatea TV.
Intre timp, localitatea Pungesti a fost din nou invadata de jandarmi, de sambata dimineata, efective importante fiind din nou comasate in sat. Localnicii se asteapta la ce este mai rau si anume ca cei de la Chevron sa aduca sonda. In zona este si deputatul independent Remus Cernea, care s-a declarat oripilat de ce a vazut si spune ca va initia un proiect de lege fara precedent, numit Legea Pungesti. Oficial, jandarmii au spus ca suplimentarea fortelor de ordine in zona s-ar datora prevenirii comiterii de infractiuni, mai ales ca e o zi de weekend si activitatile protestatarilor se pot intensifica, potrivit vremeanoua.ro.
Adauga un comentariu