National

REVOLTATOR! Convoi de nunta confundat cu un grup terorist. 13 morti

Publicat: 14 dec. 2013
1

Un convoi de nunta din Yemen a fost confundat cu un grup cu intentii teroriste si atacat de dronele americane. Rezultatul confuziei a fost o tragedie: 13 morti.

Un atac gresit demarat de o drona americana in Yemen s-a terminat tragic. Un convoi de nunta a fost confundat cu un grup Al Qaeda si a fost supus tirului. Agentiile de presa citind oficiali din Yemen au anuntat intr-o prima faza 15, apoi 13 morti si 5 raniti.

Atacul a avut loc in Radda, un oras cunoscut pentru faptul ca e plin de militanti Al Qaeda. Dupa atac au aparut multe relatari contradictorii. S-a crezut initial ca militanti Al Qaeda erau infiltrati in convoiul de nuntasi. Investigatiile ulterioare au aratat ca era vorba doar despre civili.

Statele Unite desfasoara un adevarat razboi cu drone impotriva Al Qaeda in Peninsula Araba, vazuta de Washington ca una dintre zonele cu activitate terorista foarte intensa. Yemen este una dintre tarile care au pateneriat cu SUA de supraveghere cu drone a activitatii teroriste. Insa aceasta forma de razboi a adus si  victime civile care au stirnit mania localnicilor si au inasprit rapoartele asociatiilor pentru drepturile omului.

Sursa: realitatea.net

Comentarii
  • Nuntasii trageau intr-o veselie din calashnicoave mai mult sau mai putin in aer sarbatorind o noua „uniune” fortata – desigur – intre o amarata cu statut de subom (nu valoreaza, cateodata, decat o camila) si un vajnic beduin puturos, mascul feroce, domn si stapan a tot ce misca-n jurul colibei lui puturoase… Drona, robot preprogramat, ce era sa faca? Sa-i intrebe politicos care-i treaba si, eventual, sa le ureze „casa de piatra”? Au cules doar ce-au semanat…

Adauga un comentariu