National

REVOLTATOR. Elev cu Sindrom Down, umilit de un inspector scolar. Face presiuni pentru a-l elimina din scoala

Publicat: 09 feb. 2016
1
O profesoara este acuzata ca a umilit si ca a incercat sa alunge din scoala un elev cu Sindrom Down. Femeia, care este si inspector scolar, i-a intimidat pe ceilalti colegi cu inspectii, pentru a-l lasa corigent pe copil. O asociatie pentru drepturile copiilor cu dizabilitati a depus o plangere la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii. Baiatul este elev in clasa a cincea la Scoala gimnaziala nr. 13 „Ion Creanga” din Botosani si, potrivit normelor legale in vigoare, are orientare scolara catre invatamantul de masa.
„Copilul este profund traumatizat de abuzurile psihologice, mediul intimidant si ostil, fiind din ce in ce mai retras. In acest context, CEDCD a formulat plangere impotriva profesoarei, inspector de Geografie, a cadrelor didactice coalizate sau pasive, precum si a parintilor care au inteles sa jigneasca, umileasca, instige si solicite eliminarea lui din scoala. Desi copilul a absolvit cu succes invatamantul primar, odata inscris in clasa a V-a viata sa si a parintilor a devenit un calvar. Inca din luna septembrie 2015, profesoara de Geografie, care detine si calitatea de inspector scolar si mama unui elev din aceeasi clasa, a inceput sa puna presiune asupra parintilor si a copilului pentru ca acesta sa fie eliminat din scoala sau mutat la o scoala speciala”, se arata in comunicat.
Profesoara de Geografie i-ar fi coalizat pe parintii celorlalti elevi impotriva copilului, promovand strangerea de semnaturi pentru eliminarea lui din scoala, ar fi intimidat profesorii pentru a-l lasa corigent, amenintand cu inspectia la anumite materii si a promovat in permanenta „un discurs instigator la ura” fata de copil, atat in clasa, cat si la sedinte si in public. Mai mult, profesoara i-ar fi amenintat pe parintii copilului si ar fi avut „un comportament ostil si degradant” dupa ce acestia au depus o sesizare la Inspectoratul Scolar.
Adauga un comentariu