Actualitate

REVOLTATOR. Fenechiu nu a achitat nici macar un BAN din prejudiciul URIAS din dosarul „Transformatorul”

Publicat: 24 iul. 2015
1
Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu nu a achitat nici un leu din prejudiciul adus companiei SC. Servicii Energetice Moldova S.A,  in acest moment fiind in curs „mai multe proceduri de executare silita asupra bunurilor sale si ale celorlalte persoane obligate in solidar”, a explicat lichidatorul companiei energetice. Fenechiu si fratele acestuia, Lucian, trebuie sa platesca daune in valoare de peste 5,6 milioane de lei companiei, dupa ce, in 30 ianuarie 2014, instanta i-a condamnat definitiv pe ce doi in dosarul „Transformatorul”. 
Aflati in Penitenciarul Vaslui, unde executa o pedeapsa de 5 ani de inchisoare in acelasi dosar, fratii Fenechiu au decis recent sa vanda un imobil, aflat in propietatea firmei ENGEKO (unde cei doi sunt actionari), cu suma de 90.000 de euro, potrivit unei hotarare a actionarilor publicata, pe 20 iulie 2015, in Monitorul Oficial. „Domnul Fenechiu nu a achitat voluntar nici o suma de bani din cea stabilita de instanta in sarcina sa. La aceasta data sunt in curs mai multe proceduri de executare silita asupra bunurilor sale si ale celorlalte persoane obligate in solidar.  Pe rolul instantelor de judecata sunt mai multe cauze avand ca obiect contestatii la executare (inclusiv partjul bunurilor comune)”, se arata in raspunsul lichidatorului catre Hotnews.
Din decembrie 2013, compania S.C Servicii Energetice Moldova S.A se afla in dezolvare voluntara si lichidare, iar demersurile pentru recuperare a prejudiciilor au fost incredintate Consortiul Sierra Quadrant SPRL – Sierra Quadrant Consulting Grup SA, societate careia ii este atribuita respectarea si parcurgerea etapelor prevazute de legislatia in vigoare, se arata intr-un raspuns al Electrica S.A. Relu si Laurentiu Fenechiu au decis vanzarea unui imobil, cu o suprafata totala de 525 mp, aflat in patrimoniul firmei  SC Engineering and General Constructing (ENGEKO) SA, cu suma de 90.000 de euro, potrivit Hotararii Nr. 26/16.06.2015, publicata in Monitorul Oficial, pe 20 iulie 2015. 
De efectuarea operatiunii s-au ocupat sotia fostului ministru, Mariana Fenechiu, si Sidonia-Teodorina Fenechiu, mandatate in acest sens de cei doi. In 30 ianuarie 2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut pedeapsa dispusa in 12 iulie 2013 in cazul fostului ministru si deputat PNL Relu Fenechiu, acesta avand de executat cinci ani de inchisoare. La aceeasi pedeapsa a fost condamnat si fratele fostului ministru al Transporturilor, Lucian Fenechiu.  Cei doi isi executa pedeapsa in Penitenciarul Vaslui, fiind transferati, in februarie, de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi, odata cu schimbarea regimului de detentie, din inchis in semideschis.
Adauga un comentariu