Actualitate

REVOLTATOR! Fost student al Universitatii Cuza Iasi INTERZIS in Republica Moldova – FOTO

Publicat: 16 dec. 2014
1
In Republica Moldova lucrurile stau mai rau decat pe vremea lui Voronin. Mai exact, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, George Simion, masterand al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iasi, Facultatea de Istorie, a primit interdictie de intrare in Republica Moldova pana la data de 20 decembrie. S-a intamplat in aceasta dimineata, cand cetateanul roman George Simion a fost intors din vama Albita de politistii de frontiera, fara a primi alta explicatie in afara celei ca in statul de peste Prut lucrurile functioneaza altfel. Masura a fost luata, cel mai probabil, in contextul alegerilor parlamentare care au avut loc in Republica Moldova pe 30 noiembrie, cand George Simion a avut pozitii publice in care a criticat practicile anti-romanesti ale unor guvernanti de la Chisinau.
„Comunistii au revenit la putere? George Simion are interzis in Republica Moldova. Este de-a dreptul elucubrant ceea ce mi s-a intamplat! Mergeam la Chisinau pentru a pune la punct detaliile unei reuniuni a jurnalistilor din Romania si Republica Moldova. Cer sprijinul autoritatilor Romaniei pentru a pedepsi acest abuz, care este unul la ordinea zilei pentru cei peste 3 milioane de romani de peste Prut”, a declarat George Simion.
Platforma Unionista Actiunea 2012 condamna actiunile autoritatilor asa-zis „europene” de la Chisinau care, contrar declaratiilor si orientarii asumate spre democratizare si dezvoltarea unui parteneriat consolidat cu Romania, urmaresc o strategie asemanatoare celei promovate de guvernarea comunista. In acelasi timp, Actiunea 2012 solicita autoritatilor statului roman sa ia masuri de sanctionare a comportamentului duplicitar demonstrat de „europenii” de la Chisinau, pentru ca astfel de situatii sa nu se mai repete.Comentarii
  • Problema este falsa. Lucrurile trebuie puse corect.
    Personajul este cetatean al Romaniei. Personajul lupta impotriva existentei R.Moldovei ca stat. Cata vreme exista, R.Moldova are dreptul sa se apere. Nu are nicio importanta ca e corect ca Romania si romanii sa fie una. R.Moldova, subiect de drept international recunoscut de toata lumea, mai ales de Romania (prima tara care i-a recunoscut independenta desi era ultima care trebuia s-o faca) are dreptul sa lupte la randul ei impotriva celor pe care-i considera inamici externi sau domestici. De ce a facut R.Moldova asta? Pentru ca poate!

    Intrebarea corecta intr-un ziar romanesc este de ce Guvernul Romaniei accepta intrarea pe teritoriul romanesc a UDMR-istilor cu (si cu) cetatenie maghiara sau a altor state.

Adauga un comentariu